Del i Rodni ne zaboravljaju tvorca Mućki

Dejvid Džejson i Nikolas Lindhrst prisustvovali su otkrivanju plave ploče Džonu Salivenu, čovjeku koji je napisao scenario za najbolji britanskiu seriju svih vremena
4 komentar(a)
john saliven, Foto: Ofah.net
john saliven, Foto: Ofah.net
Ažurirano: 24.07.2012. 13:25h

Džon Saliven je preminuo prošle godine, a ceremoniji otkrivanja plave ploče su prisustvovali poznati britanski glumci Dejvid Džejson i Nikolas Lindhrst.

Oni su otkrili plavu ploču u čast piscu komedija Džonu Salivenu, kreatoru serije “Mućke”. Saliven, koji je zaslužan za stvarenje brojnih uspješnih britanskih serija, preminuo je prošle godine u 64 godini.

Njegovo najupečatljivije ostvarenje su upravo bile “Mućke”, koje su stekle popularnost svjetskih razmjera. Da podsjetimo, “BBC” je ovu seriju 2004. godine proglasio za najbolju britansku komičnu seriju svih vremena.

Kako prenosi Telegraf, otkrivanju plave ploče, osim čuvenih Del Boja i Rodnija, prisustvovali su i Džon Čalis i Sju Holdernes, koji su tumačili uloge Bojsija i Marlin, prenosi “Dejli Mejl”. Ceremonija je bila održana u “Tedington” studiju, gdje su i snimane “Mućke”.

Džejson i Lindhrst složili su se da je Džon Saliven bio genijalac i da je im je bila privilegija što su radili sa njim. Zvijezde serije “Mućke” istakle su još da njegovo stvaralaštvo treba da bude zapamćeno.

Bonus video: