Adnan Husić uhvaćen sa kilogramom heroina

Pored kilograma heroina od Husića oduzeto i dva kilograma smješe koja se koristi za miješanje sa tom drogom
404 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 17:27h

Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja uhapsio je Adnana Husića (43) iz Rožaja i zaplijenili kilogram heroina visokog procenta čistoće.

Osim heroina, od osumnjičenog Husića je oduzeto i dva kilograma smješe koja se koristi za miješanje sa heroinom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije u slučaju miješanja navedene količine oduzetih heroina i smješe, dobilo bi se najmanje četiri kilograma heroina spremnog za tzv. uličnu prodaju, koji je, u konkretnom slučaju, kako se sumnja, bio namijenjen uličnoj prodaji na području Podgorice.

"Policijski službenici – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su sprovođenjem mjera i radnji usmjerenih na otkrivanje i sprječavanje krijumčarenja većih količina heroina i daljeg stavljanja ove opojne droge u promet, u naselju Stari aerodrom kontrolisali vozilo "golf 2", beranskih tablica, kojim je upravljao A.H", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kontrolom je, iza suvozačevog sjedišta, pronađena PVC kesa u kojoj su se nalazili:

  • dva veća pakovanja, umotana u crne čarape, napravljena od široke braon selotejp trake sa više od jednog kilograma heroina
  • kesa sa oko dva kilograma smješe za miješanje sa opojnom drogom heroin.

Na osnovu policijskih aktivnosti, sumnja se da je Husić kilogram heorina i dva kilograma smješe prokrijumčario iz Rožaja u Podgoricu sa namjerom stavljanja u promet na području Podgorice.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja preduzimaju dalje mjere i radnje radi identifikovanja evetualno drugih lica uključenih u pomenuti krijumčaski lanac heroina. Službenici Grupe za borbu protiv droge Podgorica će uz krivičnu prijavu, A.H. predati Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: