Uhapšen direktor Šarićevih "of šor" kompanija Nemanja Krstajić

Krstajić je odmah predat sudiji za istrage Višeg suda u Bijelom Polju koji mu je odredio ekstradicioni pritvor
207 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 09:29h

Crnogorska policija uhapsila je Pljevljaka Nemanju Krstajića, kojeg srpski istražni organi potražuju zbog sumnje da je povezan s poslovima odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, piše "Dan".

Uhapšen je po potjernici NCB Interpol Beograd, a kako je „Danu” potvrđeno iz policije, odmah je predat sudiji za istrage Višeg suda u Bijelom Polju koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Krstajić do sada nije imao problema sa zakonom, ali je navodno 2009. godine bio izvršni direktor dviju firmi koje se dovode u vezu sa Šarićima, pa je postao predmet istrage srpske policije.

Kako saznaje podgorički list, Krstajić je neko vrijeme živio u Beogradu, a poslednjih godinu dana boravio je u Pljevljima.

Hapšenje iznenadilo sugrađane

Vijest o njegovom hapšenju iznenadila je njegove sugrađane budući da ga znaju kao mirnog mladića koji nije hapšen niti mu je suđeno za bilo kakvo krivično djelo. Srpska policija navodno je tražila hapšenje još nekolicine Pljevljaka koji su bili na funkcijama u pojedinim of šor kompanijama braće Šarića preko kojih je, sumnja se, vršeno pranje novca od šverca kokaina.

Krstajić je neko vrijeme živio u Beogradu, a poslednjih godinu dana boravio je u Pljevljima

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv Šarića i njegovih saradnika zbog šverca više od dvije tone kokaina iz Južne Amerike. Tužilaštvo je predložilo objedinjeno suđenje za 20 osoba optuženih za šverc narkotika i udruživanje radi vršenja krivičnih radnji.

Šarićev klan je najorganizovanija kriminalna grupa koja je ikada procesuirana u Srbiji.Darko Šarić i Goran Soković, iz Crne Gore, i Kragujevčanin Željko Vujanović su optuženi da su organizovali grupu kriminalaca da u dva navrata prošvercuje narkotike iz Južne Amerike u Evropu.Prema optužnici, prvu pošiljku od skoro dvije i po tone otkrila je u oktobru prošle godine policija Urugvaja, dok je druga, od oko 235 kilograma, pronađena u januaru 2009. nedaleko od mjesta Piza u Italiji.

Nova istraga

Najnovije podatke o pranju novca Darka Šarića otkrila je nedavno policija Republike Srpske, koja je Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci podnijela dopunu izvještaja o pranju 4.302.358 KM preko Bobar banke. Sporan novac u Bijeljinu je stigao iz Amerike, i to posredstvom jedne njemačke banke.

Darko Šarić, odbjegli narko-bos, planirao je 2008. kupovinu imovine javnog preduzeća u Srbiji i to novcem svoje firme „Digvision LLC“, koji je iz američke države Delaver uplaćen u Bobar banku u Bijeljini, a zatim na račun beogradske firme „Modern Real Estate“.

Istom transakcijom deset puta veća suma Šarićevog novca otišla je u firmu „Danzo“, koja se bavila izgradnjom stanova u centru Beograda, a čiji je vlasnik misteriozno nestao u martu prošle godine.

Bonus video: