Joksimović saopštio širi spisak za kvalifikacije za EP

Na spisku je ponovo iskusni kapiten Budvanske rivijere Milan Marković, koji u mandatu Joksimovića nije imao priliku da igra
0 komentar(a)
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Joksimović i izabranici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2012. 09:51h

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović danas je saopštio širi spisak igrača, koji konkurišu za tim za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru iduće godine održava u Poljskoj i Danskoj.

Na spisku je ponovo iskusni kapiten Budvanske rivijere Milan Marković, koji u mandatu Joksimovića nije imao priliku da igra, iako je bio na prvom širem spisku koji selektor objavio početkom aprila prošle godine, nakon dolaska na kormilo reprezentacije.

Nije ga bilo na spisku ni kod prethodnog selektora Rada Malevića, a posljednji nastup je imao pod vođstvom selektora Veselina Vukovića, 31. maja 2009. godine u češkom Liberecu protiv Belgije, na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u Italiji.

Na spisku su i neki od igrača koji početkom maja ove godine su bili na mini pripremama u Baru, koji se nijesu pojavljivali na prethodnim akcijama – tehničar srpskog Željezničara Blažo Janjušević, bivši korektor Budvanske rivijere Miloš Simović, koji je prošlu sezonu proveo u finskom Muramenu (trenutno je u potrazi za novim klubom), te primač servisa Spartaka iz Ljiga Nikola Ražnatović.

Prvi put su pozvani i juniorski reprezentativci, primači Jovan Delić (Studentski centar) i Luka Babić (Budućnost), koji je na Joksimovićevom spisku na poziciji srednjeg blokera.

Joksimović će 1. avgusta skratiti spisak i igračima dostaviti individualni program rada do 9. avgusta, kada će se “crveni” okupiti na pripremama u Bijelom Polju, gdje su, 16. i 17. avgusta, planirane dvije prijateljske utakmice sa Austijom.

Od 24. do 26. avgusta, naša reprezentacija učestvovaće na turniru u Makedoniji, sa domaćinom, Izraelom i Velikom Britanijom (svi učestvuju u kvalifikacija), a nakon toga se seli na Kopaonik do početka kvalifikacionih turnira.

Crna Gora će u kvalifikacijama za EP igrati u grupi D sa Finskom, Grčkom i Rumunijom. Kvalifikacioni turniri se igraju u Grčkoj (Trikala, 7 - 9. septembar) i Finskoj (Vantu, 14 - 16. septembar).

Pobjednik grupe direktno će se plasirati na EP, dok će drugoplasirana selekcija igrati baraž sa drugoplasiranom iz grupe B (Estonija, Belgija, Holandija, Izrael).

Baraž je na programu 17/19. odnosno 24/26. maja 2013. godine.

SPISAK

Tehničari

1. Simo Dabović

2. Blažo Janjušević

3. Ivan Bošković

4. Rajko Strugar

Srednji blokeri

5. Luka Šuljagić

6. Gojko Ćuk

7. Ivan Ječmenica

8. Milan Marković

9. Luka Babić

Korektori

10. Miloš Ćulafić

11. Miloš Simović

12. Aleksandar Minić

Primači servisa

13. Marko Bojić

14. Aleksandar Milivojević

15. Nikola Ražnatović

16. Bojan Đukić

17. Balša Radunović

18. Jovan Delić

Libero

19. Ivan Rašović

Bonus video: