Podgorica: Pljačkaši odnose ulazna vrata i rešetke sa zgrada

Osim vrata primijetio sam da su počele da nestaju i željezne rešetke na podrumskim otvorima kao i poklopci sa šahti
84 pregleda 11 komentar(a)
vrata, pljačka, Foto: Vesko Belojević
vrata, pljačka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.07.2012. 11:31h

Nestanak vrata na ulazima stambenih zgrada je postao česta pojava u Podgorici. Kako “Vijesti” saznaju, juče je u stambenoj zgradi u Ulici Božane Vučinić br. 8 stanare te zgrade iznenadilo što nijesu zatekli ulazna vrata na zgradi.

Predsjednik Skupštine stanara Milo Đurović kazao je da je o nestanku ulaznih vrata obavijestio Područnu jedinicu MUP-a, i dobio odgovor da je ovo učestala pojava kao i da je vrlo težak postupak procesuiranja.

"Jutros smo uočili da su oba krila sa ulaznih vrata nestala. Odmah sam kontaktirao policajca koji je zadužen za nadzor ovog područja, koji me je dalje uputio na Područnu jedinicu MUP-a. Osim što su nestala vrata, uništen je i mehanizam sa kojim su vrata bila povezana", rekao je Đurović.

On je “Vijestima” rekao da je u razgovoru s ostalim stanovnicima zgrade saznao da su dan prije nestanka vrata uočene dvije ženske osobe koje su obilazile obližnje ulaze zgrada i djelovale sumnjivo stanarima.

"Moguće je da su počinioci obavještavani od strane ovih “izvidnica”", objašnjava Đurović.

500 eura za nova vrata

Za nova vrata stanari zgrade će morati da izdvoje novac iz svog budžeta, kako bi prikupili sredstva za nova vrata.

"Cifra od 500 eura nije nimalo naivna, pa se nadamo da će se sa postupkom ići do kraja, kako bi se otkrili počinioci", rekao je Đurović.

Sreten Asanović, stanovnik zgrade u kojoj su juče nestala ulazna vrata, kaže da ovo nije jedini slučaj u posljednjih nekoliko dana.

Osim vrata primijetio sam da su počele da nestaju i željezne rešetke na podrumskim otvorima kao i poklopci sa šahti

"U zgradi Monteksa takođe nema vrata već nekoliko dana. Osim vrata primijetio sam da su počele da nestaju i željezne rešetke na podrumskim otvorima kao i poklopci sa šahti u tom kvartu, a fali i nekoliko klupa", objasnio je Asanović. On je iz razgovora sa stanarima zaključio da su vrata nestala u jutarnjim časovima, između tri i pet.

Asanović tvrdi da je u pitanju ekipa koja demolira cijelo područje i apeluje na Područnu jedinicu policije da preduzme neophodne mjere kako bi se izbjeglo još ovakvih incidenata.

Najviše strahuju stanari koji žive sami i smatraju da je osim materijalne štete pričinjena i moralna šteta traumatske prirode.

Kako “Vijesti” saznaju, vrata su nestajala i u drugim podgoričkim naseljima, a posljednji prijavljeni slučaj je zgrada “Ave Marija Koljčević” na Zabjelu, sa koje su nepoznati lopovi takođe u toku noći odnijeli čitava ulazna vrata.

Na pozive redakcije “Vijesti” iz MUP-a niko nije odgovarao do kraja radnog vremena.

Bonus video: