Bugarke, majka i kćerka, krale novčanike po Baru i Ulcinju

Iz policije apeluju na građane da obrate pažnju na predmete koje nose sa sobom kako bi izbjegli mogućnost da budu pokradeni
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 20:01h

Dvije Bugarke, majka i kćerka, za samo sat vremena u Baru počinile su četiri krađe.

Gena Jordanova (47) i njena kćerka Stanka (21), državljanke Bugarske, organizovano su, kako sumnjaju u policiji, tražile “žrtve” i krale novčanike na teritoriji opštine Bar i Ulcinj.

Jordanove su, 18. i 19. jula, kako osnovano sumnjaju u policiji, dolazile do prodajnih objekata, gdje bi pratile osobe koje kupuju namirnice. Gena bi prišla odabranoj “žrtvi” i počela da je zamajava, dok bi u pravom momentu njena kćerka iskoristila nepažnju i vješto krala novčanike.

Dio novca koji je pokraden policija je pronašla, a Jordanovim je naređeno da moraju da obeštete osobe koje su prevarile

"U prostorijama Područne jedinice Jordanove su priznale izvršenje tri krivična djela krađa. Uhvaćene su u Ulcinju, prilikom pokušaja da na sličan način kao i u prethodnim slučajevima počine krađu”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije u Baru.

Novčanike koje bi pokrale, Jordanove su bacale u kontejnere.

“Sa novčanicima su bile otuđene i platne kartice, druga dokumenta i novac”, piše u saopštenju Uprave policije.

Dio novca koji je pokraden policija je pronašla, a Jordanovim je naređeno da moraju da obeštete osobe koje su prevarile.

Iz policije apeluju na građane da obrate pažnju na predmete koje nose sa sobom kako bi izbjegli mogućnost da budu pokradeni, kao i da zaključavaju vrata i zatvaraju prozore na stambenim objektima po njihovom napuštanju.

Bonus video: