Sjutra u Baru počinje žensko odbojkaško Prvenstvo Balkana za kadetkinje

Crna Gora je slobodna prvog dana, a u srijedu će odigrati oba meča u grupi, protiv BiH (10.30 časova) i Turske (18).
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 17:57h

Bar i “Topolica” će od sjutra do 24. jula biti domaćin odbojkaškog Prvenstva Balkana za kadetkinje (igračice rođene 1.januar 1996. godine i mlađe).

Osim Crne Gore, učestvuje još osam reprezentacija, Grčka, Moldavija, Bugarska, Turska, Bona i Hercegovina, Srbija, Rumunija i Makedonija. Od članica Balkanske odbojkaške asocijacije na ovom takmičenju nedostaje jedino Albanija.

Ekipe su podijeljene u tri grupe, a Crna Gora je u grupi B sa Turskom i Bosnom i Hercegovinom. Prvoplasirane i najbolja drugoplasirana idu u polufinale, ostale će ekipe razigravati od 5. do 9. mjesta.

Selektor kadetkinja Marko Radusinović odlučio je da u Baru nastupi ista ekipa koje je prošle nedjelje učestvovala na juniorskom Prvenstvu Balkana u turskom Tekirdagu, gdje u konkurenciji starijih protivnica nije osvojila ni set u pet mečeva.

Jedinu promjenu je izvršio na prijemu servisa, gdje će Nikoleta Vujović zamijeniti saigračicu iz Galeba Aleksandru Ratknić. U sastavu su još tehničarke Marija Đonović (Morača), Sara Bajčeta (Rudar), primačice servisa Iva Vujošević (Galeb), Iva Mandić, Nevena Pejović (Morača), Anđelija Petrović (Rudar), srednje blokerke Tamara Dukić (Luka Bar), Jelena Lacmanović (Galeb), Nađa Janjević (Morača), korektorka Nataša Matanović (Morača), te libero Ivana Vujošević (Budućnost).

Crna Gora je slobodna prvog dana, a u srijedu će odigrati oba meča u grupi, protiv BiH (10.30 časova) i Turske (18).

Bonus video: