Vesko Vujadinović se bori za život nakon što je brutalno pretučen

Zekić je Vujadinovića izudarao po glavi, polomio mu lobanju i nos i teško ga povrijedio
1018 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 16:07h

Spužanin Veselin Vujadinović (41) teško je povrijeđen u tuči koja se sinoć oko 20 sati dogodila u kafani ispod Spuškog mosta.

Na njega je, nakon svađe, nasrnuo Božidar Zekić (26), saznaju “Vijesti".

Prema izjavama očevidaca, Vujadinović je bio u kafani sa djevojkom i Zekićem i čitavog dana su pili. Njih dvojica su iz kafane koja je sa desne strane mosta u poslijepodnevnim časovima preplivavali rijeku Zetu, neko vrijeme pratili utakmice koje su se igrale sa druge strane, u okviru “Spuškog ljeta”, a zatim se vratili u kafanu i nastavili sa pićem.

Navodno, Vujadinović je nekoliko puta prijetio francuskim ključem Zekiću i zvao ga da se biju, što je ovaj odbijao. Poslije rasprave sa Vujadinovićem, Zekić je, navodno, otišao iz kafane, vratio se sa metalnom šipkom i brutalno napao prijatelja.

Zekić je Vujadinovića izudarao po glavi, polomio mu lobanju i nos i teško ga povrijedio. Sinoć oko ponoći Vujadinović je bio na operacionom stolu u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Doktor Vladimir Dobričanin “Vijestima" je kazao da je on primljen na Intenzivnu njegu, da ima teške povrede glave. On je sinoć operisan.

Uviđaj su obavili službenici ekspoziture kriminalističke policije Danilovgrad na čelu sa rukovodiocem Mićom Radovićem. U danilovgradskoj stanici policije sinoć su saslušavani svjedoci, Vujadinovićeva djevojka, vlasnik kafane u kojoj se desila tuča, i nekoliko gostiju.

Zekić je sinoć oko ponoći uhapšen nedaleko od mjesta obračuna. Zekića je nedugo nakon tuče uhapsila ekipa danilovgradske policije u kojoj je bio i načelnik te IP Miloš Vučinić.

Policija: Vujadinoviću se bore za život

Policija je saopštila da je Vujadinovićevo zdravstveno stanje kritično i da mu je život ugrožen.

Iz Uprave policije saopšteno je da se sumnja da je u nedjelju veče, u ugostiteljskom objektu na obali rijeke Zete u Spužu, došlo do verbalne prepirke između B.Z. i V.V.

"B.Z. je nakon prepirke, sumnja se, otišao sa jednom osobom iz lokala, dok je V.V. ostao da sjedi. Oko 20 sati B.Z. se, kako se sumnja, u društvu iste osobe sa kojom je otišao, vratio u lokal, prišao stolu za kojim je sjedio V.V. i većom metalnom šipkom ga više puta udario u glavu, nakon čega je pobjegao", kazali su iz policije.Policija je pronađenu metalnu šipku, za koju se sumnja da je korišćena u incidentu, izuzela i uputila Forenzičkom centru na vještačenje.Osumnjičeni B.Z. danas je uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju

Galerija

Bonus video: