Maloljetnici osumnjičeni za paljenje vozila na Koniku

Jedan maloljetnik polilo je benzinom vjetrobransko staklo i poklopac motora vozila, dok je drugi zapalio papir i bacilo ga na poklopac motora, što je izazvalo požar na vozilu
2 komentar(a)
zapaljeno vozilo, Foto: Upravapolicije.com
zapaljeno vozilo, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 23.07.2012. 11:22h

Podgorička policija je saopštila da je identifikovala dva maloljetnika iz Podgorice, stara 16 godina, pod sumnjom da su polila benzinom i zapalila "opel astru" vlasništvo E.B. iz Podgorice.

Protiv maloljetnika će biti podnijeta krivična prijava.

"Dežurna služba je 22. jula oko 0.50 časova, obaviještena od strane E.B. da je došlo do požara na njegovom vozilu "opel astra", koje je bilo parkirano ispred njegove porodične kuće u naselju Konik. Na lice mjesta su izašli službenici Filijale za suzbijanje terorizma, požara eksplozija i havarija i i Ekspoziture za kriminalističku tehniku i uviđaje, koji su konstatovali da je došlo do požara na navedenom putničkom vozilu, podgoričkih registarskih oznaka, i to polivanjem zapaljivom materijom, najvjerovatnije benzinom, po poklopcu motora i prednjem desnom blatobranu", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je u neposrednoj blizini vozila pronađena plastična flaša u kojoj se nalazila zapaljiva smjesa, koja je upućena Forenzičkom centru na vještačenje.

"Došlo se do sumnje da su pomenuto djelo počinila dva maloljetna lica na način što je jedno lice polilo benzinom vjetrobransko staklo i poklopac motora vozila, dok je drugo lice zapalilo papir i bacilo ga na poklopac motora, što je izazvalo požar na vozilu. Po nalogu zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, od maloljetnika je u prisustvu roditelja i advokata uzeta izjava. Krivična prijava protiv njih će biti podnijeta u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: