Edvin Škrijelj: Ne prebijamo za račun uprave

Edvin tvrdi da se za vrijeme dok je direktor ZIKS-a bio Milan Radović dešavalo više nepravilnosti i nepoštovanja propisanog pravilnika kućnog reda
536 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 15:20h

Osuđenik Edvin Škrijelj pismom koje je redakciji "Vijesti" dostavila njegova porodica demantovao je navode službenika ZIKS-a objavljene 14. jula u tekstu "Škrijelj non-stop bio online" u kom se navodi da je Edvinu omogućeno nesmetano korišćenje mobilnog telefona, sa kog je redovno ažurirao svoj Fejsbuk profil, jer "za račun uprave prebija zatvorenike koji nisu u njihovoj milosti".

"Ogorčen sam činjenicom koliko je notornih laži izneseno na moj i račun mog brata Harisa Škrijelja i time što se svaka prilika koristi kako bi nas prikazali u negativnom kontekstu i ukaljali naš obraz i ugled. Izdržavanje kazne započeo sam 5. avgusta 2010. i bez ikakvog razlog i disciplinskog prekršaja doveden u kažnjeno "C" odjeljenje. Navodim da sam ja jedino lice koje nije provelo mjesec dana u prijemnom odjeljenju, već su me odmah sproveli u izolaciju, iz čega se vidi da sam početak mog izdržavanja kazne zatvora nije bio lak", napisao je Škrijelj.

Edvin tvrdi da se za vrijeme dok je direktor ZIKS-a bio Milan Radović dešavalo više nepravilnosti i nepoštovanja propisanog pravilnika kućnog reda na štetu njih dvojice, da je njegov brat Haris već četiri godine u "C" paviljonu i da rekvalifikaciju koja se može dobiti nakon četiri mjeseca čeka "po godinu dana".

"Za svaki svoj disciplinski prekršaj odgovarali smo i uvijek nam je izricana maksimalna disciplinska kazna. Čak smo disciplinski odgovarali i za banalne predstave kao što su verbalna prepirka sa drugim osuđenicima. Prebacivali su nas u bjelopoljski zatvor do isteka disciplinske kazne, što nije praksa za druge osuđenike. ,

Sa većinom disciplinskih prestupa za koje sam odgovarao nisam imao nikakve veze, jedino sam bio krivac što sam rođeni brat Harisa koji u stvari počini disciplinski prestup, a uprava onda, misleći da će kod njega postići svrhu kažnjavanja, tj. smirivanja, uvijek mene stavlja u paket sa njim", navodi Edvin u pismu.

On tvrdi da se sve to dešava već duže vrijeme, kao i da mu načelnik Kazneno popravnog doma Uroš Bogavac, kad ode kod njega na raport govori "da je žrtveno jagnje".

"Ipak me svaki put sankcioniše smatrajući da će tim postići svrhu kažnjavanja kod mog brata. Nadam da će novi direktor Miljan Perović, kao razuman čovjek da sagleda sve činjenice i da se neće ponavljati iste greške i tako meni olakšati ostatak boravka u ZIKS-u ", navodi se u pismu koje potpisuju Edvin i Haris Škrijelj.

Kod dvojice Škrijelja prošlog petka su pronađena dva mobilna telefona i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, kazao je tada direktor zatvora Miljan Perović.

Galerija

Bonus video: