Ubistvo Kruščića: Ko se od policajaca podsmijava žrtvi?

Objašnjava se da je Savjet od vršioca dužnosti direktora Uprave policije zatražio odgovarajuće podatke i utvrđivanje činjenice kako je snimak dospio u javnost, ukazujući i na pitanje bezbjednosne kulture u policijskoj organizaciji
270 pregleda 13 komentar(a)
Pucnjava, ubistvo Miodraga Kruščića, Foto: Savo Prelević
Pucnjava, ubistvo Miodraga Kruščića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2018. 13:05h

Savjet za građansku kontrolu policije jednoglasno je odlučio da formira predmet i pokrene postupak provjere postupanja policijskih službenika, nakon što je u javnost dospio snimak ubistva Podgoričanina Miodraga Kruščića.

Prema informacijama iz tog tijela, Savjet je ocijenio da je nesporno da je snimak dokumentovan kamerom sa mobilnog telefona u trenutku kada policijski službenici isti gledaju na originalnom izvoru: “Što potvrđuje zvuk radio veze i najava, tako javno i nesmotreno, službenih radnji koje se trebaju preduzeti”.

“Svi članovi Savjeta su konstatovali da izlazak ovako delikatnih podataka van kruga onih ‎koji bi ih jedini smjeli posjedovati i upotrebljavati u jasne svrhe, pokazuje ne samo nedostatak elementarnog profesionalizma u radu, nego i poražavajući nivo svjesnosti da time krše zakonska, profesionalna, pa i načela ljudskosti i humanosti prema žrtvi, njegovoj porodici i cijeloj javnosti”, navodi se u saopštenju.

Objašnjava se da je Savjet od vršioca dužnosti direktora Uprave policije zatražio odgovarajuće podatke i utvrđivanje činjenice kako je snimak dospio u javnost, ukazujući i na pitanje bezbjednosne kulture u policijskoj organizaciji.

Kruščić je ubijen dok je sjedio u bašti restorana “Palata” u Podgorici.

Bio je formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da iza tog posla zapravo stoje neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i ubijen.

Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti.

Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Likvidiran je naočigled brojnih gostiju lokala i djece koja su se u to vrijeme igrala u dvorištu zgrade u kojoj je restoran.

Iz Uprave policije istog dana saopšteno je da intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja.

“Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo kao i na potpunom rasvjetljavanju događaja”, objavili su tada iz policije.

Bonus video: