Brguljan: Neka reprezentacija igra finale

"Daće Bog da oni naprave odličan rezultat, a čim oni naprave dobar rezultat, onda je to dobro za sve nas”, dodao je Brguljan
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 11:56h

Za vaterpolo sudiju Marija Brguljana (oca i strica vaterpolista Darka i Draška) iz Kotora, London će biti treće učešće na olimpijskim igrama.

U Atini 2004. godine sudio je meč za bronzu, dok je prije četiri godine u Pekingu dijelio pravdu na finalu Mađarska – SAD.

Jedini je sudija sa ex YU prostora koji je sudio finale OI.

Između ostalog, u karijeri je sudio i na po pet evropskih i svjetskih prvenstava, ima preko 450 odsuđenih utakmica.

“S obzirom na to da je ovo moja treća Olimpijada, imam dosta iskustva i rutine sa prethodne dvije, na kojima sam sudio na desetak mečeva. Ali, svako novo takmičenje, a posebno Olimpijske igre predstavljaju novi izazov i priznanje za moj posao, u kojem se jednom greškom sve zaboravlja, kao da nisi ništa radio prije toga. Odmah budeš predmet kritika u javnosti. Što kažu, nakon svakog suđenja imaš novog neprijatelja, uvijek je neko nezadovoljan”, kaže za “Vijesti” Brguljan, koje je postao sudija 1983. godine, a šest godina kasnije i međunarodni arbitar.

Put Brguljana u Londonu zavisiće i od rezultata naše vaterpolo reprezentacije.

“Neka oni igraju finale, a ja neka sudim što god da sudim. Ja sam imao svoje finale Olimpijade, i njima želim ne da ga igraju, već da osvoje zlato. To je moja želja, sebe ne bih mogao da stavim ispred njih, jer ja sam servis, i ja to tako doživljavam. Daće Bog da oni naprave odličan rezultat, a čim oni naprave dobar rezultat, onda je to dobro za sve nas”, dodao je Brguljan, koji je prošle sezone sudio i na fajnl-foru Evrolige u rumunskoj Oradei.

Inače, Brguljan je 23. jula prošle godine na u Šangaju, tokom Svjetskog prvenstva, na osnivačkom kongresu Svjetske asocijacije vaterpolo sudija (WWR) izabran za prvog predsjednika. U Londonu će biti novi izbori, ovoga puta za četvorogodišnji mandat, a Brguljan će biti jedan od najozbiljnijih kandidata. Kako je istakao, malo je razočaran što on i Zoran Radojičić ne pominju, iako idu u London.

“Mislim da nas je Crnogorski olimpijski komitet trebao negdje barem malo pomenuti”, zaključio je Brguljan.

Bonus video: