Šminka na drugačiji način

Da bi vaše usne bile neodoljive, potrebni su vam - karmin ili sjaj u jednoj nijansi, mat olovka za usne u drugoj, zatim prozirni sjaj za usne
70 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 13:15h

Prije godinu dana vizažisti su predstavili inovaciju u šminkanju usana. Ombre šminka za usne izgleda zaista neodoljivo, ali običnim djevojkama je teško tako našminkati usne i šminku učiniti postojanom.

Međutim, časopis Mari Kleir pronašao je rješenje. Portal poznatog časopisa predložio je jednostavniju varijantu koju bez poteškoća možete napraviti i kod kuće.

Da bi vaše usne bile neodoljive, potrebni su vam - karmin ili sjaj u jednoj nijansi, mat olovka za usne u drugoj, zatim prozirni sjaj za usne.

Postupak:

Na suhe usne nanesite malo balzama kako biste ih omekšali. Ostavite nekoliko minuta, a potom maramicom uklonite višak balzama. Olovkom pažljivo iscrtajte usne. Sjajem ili karminom, što je preporučljivije, ispunite usne. Potom, ponovo olovkom pređite preko ruba usana i malo ga podebljajte.

Na kraju, na usne nanesite malo prozirnog sjaja.

Imajte ne umu da je usne našminkane ovom tehnikom teže održavati. Ako želite da šminka bude što postojanija, ne bi trebalo jesti ili piti iz čaše ili boce. Dakle, pazite kako jedete i pijte piće na slamku.

Osim toga, češće bi trebalo popravljati šminku. Ukoliko vam se ombre tehnika sviđa, evo nekoliko kombinacija boja - fuksija i narandžasta, ljubičasta i narandžasta, jarko ružičasta i bejbi ružičasta, bež i bejbi ružičasta, zatim crvena i bejbi ružičasta.

Bonus video: