Dr Dobričanin: Ljekari nijesu istražni organi. Samo obavljam svoj posao

"Ljekari UC-a, na čelu samnom, nijesu istražni organi te nije na nama da određujemo gdje je i na koji način povreda nastala"
144 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 16:35h

Povodom teksta "Tri godine laži da bi se zaštitili moćnik i njegov sin" reagovao je Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, dr Vladimir Dobričanin, navodeći naime da je pomenuto njegovo ime u veoma negativnom profesionalnom i moralnom kontekstu.

Glavni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović na završnom suđenju u postupku zbog napada Miomira Mugoše i njegovog sina Miljana na njega je kazao "Vladimir Dobričanin, svjesno ili nesvjesno, učestvuje u svemu jer o povredi sluge za koju sam lažno optužen govori iz tri puta i svaki put različito. Pasivno je slagao jer nije rekao da slugi nije dao uput kod radiologa već samo konstatovao da se poslije dvadeset minuta vratio kod njega sa snimkom i dijagnozom, koja se kasnije ispostavila kao lažna."

Reagovanje Dobričanina prenosima u cjelosti:

Nazivati jednog profesionalca "lažovom" je nešto što od vas nijesam očekivao, naročito ne kao jedan od vjernih čitalaca vaših kolumni.

U dijelu teksta "Lagali su i ljekari" gospodin Jovović navodi da sam svjesno ili nesvjesno učestvovao u svemu navedenom. Ja ne učestvujem svjesno ili nesvjesno u liječenju pacijenata koji zatraže pomoć u Urgentnom centru KC CG već je to moja profesija, dužnost i etička obaveza.

Toga dana sam kao ljekar UC-a bio sam u ambulanti kada je gospodin Radonjić došao na pregled. Pregled sam ja obavio i konstatovao dijagnozu koja je odgovarala činjeničnom stanju. Ja se ne bavim medijsko-političkim špekulacijama već vrlo predano obavljam svoj posao. Ne odgovara istini da sam ja dao uput za MSCT kranijuma i endokranijuma (skener mozga) kao i da nije tačan podatak koji iznosite da se gospodin Radonjić vratio kod mene na pregled poslije pola sata već je došao na pregled sutradan uz već urađen skener.

Nije na meni da komentarišem dijagnozu koja je postavljena skenerskim ispitivanjem jer sam ja specijalista opšte hirurgije te je zatražen pregled neurohirurga koji je gospodin Radonjić odbio što je i konstatovano u izvještaju ljekara specijaliste.

Ljekari UC-a, na čelu samnom, nijesu istražni organi te nije na nama da određujemo gdje je i na koji način povreda nastala, već samo konstatacija povreda, dijagnostika i liječenje.

Ova reakcija na Vaš tekst je proizvod jednog velikog ličnog nezadovoljstva, naoročito poslije dugogodišnje, veoma uspiješne saradnje sa novinarima dnevnog lista Vijesti koja se svakodnevno odvija i za koju će svaki novinar da vam kaže sve u superlativu. Ali, "verba volant, scripta manent", nadam se da se ubuduće moje ime neće provlačiti kroz ovakve podnaslove koji ne priliče vama kao jednom od najčitanijih dnevnih listova u Crnoj Gori.

Bonus video: