Raičević nije ubijen, greškom je aktivirao bombu

U svim slučajevima aktiviranja eksploziva pod automobilom smjer eksplozije je bio ka dolje, dok je kod Raičevića bio na gore
319 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 15:16h

Policija je u istrazi eksplozije na Dorćolu 22. juna u kojoj je stradao Boško Raičević (42) došla do saznanja on nije ubijen, već je poginuo kada je slučajno u kolima aktivirao eksploziv kojim je planirao da zaprijeti vlasniku jednog beogradskog hotela zbog duga od 300.000 eura, saznaje “Blic”.

Raičević je vlasniku hotela pozajmio 300.000 eura prije više od godinu dana. Problem je nastao krajem 2011. kada je vlasnik hotela uhapšen zbog brojnih malverzacija sa nelegalnim podizanjem milionskih kredita. Zato i nije mogao da vrati dug Raičeviću.

Između njih dvojice je, kako piše “Blic”, došlo do svađe i sukoba, koja se odvijala preko porodice i prijatelja.

“Poslednja svađa izbila je samo tri dana prije eksplozije, kada je Raičević zaprijetio da će dići hotel u vazduh ukoliko mu se ne vrati novac”, kaže za beogradski list izvor iz MUP-a Srbije.

Sa sahrane Raičevića

On navodi i da je vlasnik hotela, nekoliko dana poslije eksplozije pušten iz pritvora da se brani sa slobode, i da je sa njim povodom eksplozije na Dorćolu obavljen informativni razgovor.

Sumnja već prvog dana

Prvu sumnju u mogućnost da je Raičević ubijen u namerno aktiviranoj eksploziji policija je imala već prvog dana, na uviđaju, da bi se vještačenjem ta sumnja pojačala.

Naime, vještačenje ovog slučaja donijelo je rezultate sa kojima se beogradska policija do sada nije srela.

U svim slučajevima aktiviranja eksploziva pod automobilom smjer eksplozije je bio ka dolje, dok je kod Raičevića bio na gore

U svim slučajevima aktiviranja eksploziva pod automobilom smjer eksplozije je bio ka dolje, dok je kod Raičevića bio na gore.

“Taj rezultat ukazuje da je eksploziv bio u vozilu, a ne ispod, što je uobičajeno u profesionalnim likvidacijama. Ispitivali smo mogućnost da je Raičeviću neko ubacio eksploziv u vozilo, ali smo to isključili na osnovu njegovih navika”, kaže izvor “Blica”.

Istraga je utvrdila da je Raičević najvjerovatnije premio eksploziv, kojim je planirao da zaprijeti vlasniku hotela, da je zbog toga i vozio “sitroen”, i da je u vožnji došlo do slučajnog aktiviranja u kom je poginuo, piše “Blic”.

Galerija

Bonus video: