Publika aplauzom pozdravila Kraljevićev gest

Dejan Mandić predsjednik Opštine koja je generalni pokrovitelj Festivala nije očekivao i žali što su ovogodišnji Dani muzike završeni otkazivanjem koncerta Borisa Kraljevića
0 komentar(a)
Dani muzike, Foto: Slavica Kosić
Dani muzike, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.07.2012. 13:29h

Članovi Savjeta festivala Dani muzike koji su se sastali danas, bili su saglasni u razumijevanju Kraljevićevog gesta, uz konstataciju da sada svorena atmosfera nije dobra za Festival, kazala je "Vijestima" predsjednica Savjeta Milena Lučić.

"Ocijenjeno je da se Kraljevićev gest nikako ne može okarakterisati kao ucjenjivački jer je on bio iznuđen. O razumijevanju Kraljevićevog gesta govori i aplauz publike koja je pozdravila njegovo obrazloženje otkazivanja koncerta“, kazala je Lučić.

"Imaju para za kičerajske i jalove Skale, a nemaju za Kraljevića" >>>

"Prerano je govoriti da li će iduće godine biti održani Dani muzike, ali se nadam da će moje otkazivanja koncerta dovesti do drugačijeg – kvalitetnijeg odnosa prema ovoj manifestaciji koja je promovisala i Herceg Novio i Crnu Goru širom svijeta, ali i prema drugim kulturnim dogadjajima u gradu", nada se Kraljević.

Dejan Mandić predsjednik Opštine koja je generalni pokrovitelj Festivala nije očekivao i žali što su ovogodišnji Dani muzike završeni otkazivanjem koncerta Borisa Kraljevića.

"I ove godine je u opštinskom budžetu predviđena finansijska podrška Festivalu sa 15.000 eura što govori o našem odnosu i uvažavanju prema toj značajnom muzičkoj manifestaciji, ali i prema Borisu Kraljeviću kao umjetničkom direktoru i priznatom pijanisti“, tvrdi prvi čovjek grada i dodaje da je do juče od ukupne sume Festivalu uplaćeno 9.000 eura.

On objašnjava da je dosadašnja praksa bila da se nakon završetka manifestacije i sastanka Savjeta Festivla i predstavnika opštine, između ostalog dogovori i dinamika plaćanja zaostalog duga. Nadao se da će tako biti i ove godine. Mandić ističe da je politika finansiranja ista i prema svim ostalim festivalima i manifestacijama koje finansira ili je sufinasijer opština.

Mandić je kategoričan da nemili događaj neće uticati na opredjeljenje lokalne vlasti, da finansijski i organizacionao nastavi da podržava Festival i Kraljevića, uz nadu da će publika i gosti biti u prilici da uživaju u dostignućima umjetnika i na 30. jubilarnim Danima muzike – iduće godine.

Ministarstvo kulture je prije dva dana donIjelo odluku da se JUK Herceg Fest, pomogne sa 9.500 eura od čega je 8.000 za međunarodni festival Dani muzike.

Bonus video: