Tužilaštvo nezadovoljno visinom kazne Buškoviću: Blaga kazna, slijedi žalba

Sudija Željka Jovović osudila je juče Ivana Klikovca na devet mjeseci zbog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić
127 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 13:03h

"Tužilaštvo nije zadovoljno visinom kazne koja je juče izrečena Ivanu Buškoviću i u zakonskom roku izjaviće žalbu", kazala je “Vijestima” osnovni državni tužilac u Podgorici Ljiljana Klikovac.

Sudija Željka Jovović osudila je juče Ivana Klikovca na devet mjeseci zbog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić.

Ivanu Buškoviću 9 mjeseci zatvora za napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić >>>

"Tužilaštvo je nezadovoljno ovom odlukom. Imajući u vidu okolnosti pod kojima je krivično djelo izvršeno, a to su - okrivljeni je planirano, iznenada, iz mraka fizički napao Lakićevu, što je sve dokazano u postupku, te da ona nije dala povoda za napad. Naprotiv, njih dvoje ranije se nijesu ni poznavali. Znači sve te okolnosti, kao i činjenica da se radi o povratniku, što je jako značajno, razlozi su zbog kojih tužilaštvo cijeni da je izrečena kazna zatvora od devet mjeseci isuviše blaga", kazala je Klikovac.

Ona smatra da pored ovih razloga i zahtjevi specijalne i generalne prevencije svakako zahtijevaju Buškovićevo znatno strože kažnjavanje.

"Tužilaštvo će uložiti žalbu u zakonskom roku od osam dana. Sve okolnosti koje po našem mišljenju predstavljaju otežavajuće okolnosti sud je morao znatno strože cijeniti nego što je cijenio u konkretnom slučaju. Jednostavno, mislimo da su suviše blago ocijenjene okolnosti od kojih zavisi visina kazne", kazala je Klikovac.

Galerija

Bonus video: