Umjesto "krvnog ubice", Babić u azil poveo drugog psa

Pas doveden u podgorički azil nema kupirane uši, a razlikuje se i po smeđoj boji dlake na leđima...
61 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 10:13h

Anel Babić (18) saslušan je juče u policiji zbog toga što je na Fejsbuk profilu postavio slike svoga psa, “krvnog ubice”. Naređeno mu je da psa smjesti u sklonište za životinje, na Vrelima ribničkim, ali je on prevario policiju i u azil doveo drugog psa, a ne “ubicu”.

U to da je u azilu “pogrešan” pas uvjerila se i ekipa “Vijesti”, tokom jučerašnje posjete. Pas, po kojem bukvalno šetaju krpelji, ležao je mirno, povremeno mašući glavom, vjerovatno iziritiran insektima koji mu prekrivaju tijelo.

Babićev pas je bijele boje i ima kupirane uši. Pas u azilu ima braon šaru preko leđa i njegove uši nisu kupirane

Pas kojeg je juče u azilu slikao fotograf “Vijesti” bez ikakve sumnje nije “krvni ubica” sa slike, kojem je Babić tražio takmaca za klanje. Između ostalog, pas doveden u azil nema kupirane uši, a razlikuje se i po smeđoj boji dlake na leđima...

Zbog toga što u sklonište nije doveo pravog psa, Društvo za zaštitu životinja iz Podgorice najavilo je da će podnijeti prijavu protiv Babića.

Babić bi na osnovu Zakona o zaštiti dobrobiti životinja mogao da bude kažnjen novčano, ili, prema Krivičnom zakonu i Zakonu o javnom redu i miru, da dobije jednu do tri godine zatvora.

U azilu juče nije bilo moguće dobiti bilo kakav odgovor, između ostalih i da li je praksa da psi vlasnika koji ih obučavaju i koriste za borbe, nakon prijava, budu dovedeni u sklonište.

“Vijestima” nije saopšteno ni kakva je dalja sudbina takvih pasa.

“Pas je doveden po nalogu policije”, kratko je saopštio zaposleni u azilu.

Pas je smješten u azil, a da niko nije provjerio da li je to “krvni ubica” zbog kojeg je Babić juče i saslušan u policiji.

Iz policije je saopšteno da su NVO “Alfa” i grupa građana 17. jula obavijestili policiju da se Babić bavi pripremom pasa i samim borbama.

“Iz prijava smo obaviješteni da ovo lice, na svom Fejsbuk profilu, ima postavljene fotografije ubijenog psa, koje su po komentarima, posljedica organizovane borbe s njegovim psom. Službenici su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i o ovom događaju obavijestili zamjenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Babić sa "krvnim ubicom"

“Idem do smrti, a ti se pojavi”, “Nije opasan nego je ubica”, samo su neki od komentara pored izmučenog psa na fotografijama koje je Babić objavio na Fejsbuku.

Građani iz Crne Gore, ali i iz okruženja, o svemu su obavijestili i Veterinarska uprava, zahtijevajući da se Babić procesuira i da se spriječi organizovanje borbi pasa.

“Veterinarska inspekcija je zatražila asistenciju Uprave policije koja je odmah pronašla Babića i naredila mu da psa odvede u azil”, kazala je “Vijestima” veterinarski inspektor Mirjana Drašković.

Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja zabranjeno ih je obučavati za borbe, organizovati klanja, učestovati, posjećivati, oglašavati ih i organizovati klađenje...

PROČITAJTE JOŠ:

Anel Babić iz Podgorice ponosan na psa: Moj krvni ubica i zato tražimo sljedećeg >>>

Galerija

Bonus video: