Kritično u selu Mataruge: Vatra prijeti kućama Kneževića

Simović ističe da vatrogasci s nestrpljenjem očekuju najavljeno zahlađenje i kišu koja, koja kaže on, jedino može ugasiti požare
67 pregleda 4 komentar(a)
Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.07.2012. 20:11h

Na području pljevaljske Opštine požari ne jenjavaju a vatrogasci uz pomoć vojske i lokalnih preduzeća krajnjim naporima uspijevaju da spriječe širenje vatre na stambene objekte mještana u Obardama, Matarugama i Slatini.

„Imali smo krvavu borbu sa vatgrom, ali smo uspjeli da odbranimo kuće i da požar uvedemo u noć što je za nas smirivajuća situacija jer se požari tokom noći pritaje. Imali smo jedan novi šumski požar u selu Višnjici gdje smo uspjeli da od vatre odbranimo kuću Slavka Jelovca“, rekao je komandir opštinske službe zaštite i spašavanja Mlađen Simović.

On kaže da se ponovo aktivirao požar u selu Ograđenica koji se bio pritajio a veliki požar bukti i u predjelu sela Slatine u Bobovu.

„U Obardama danas smo angaovali i Vojsku kako bi spriječili širenje vatre na više kuća. U gašenju požara uključene su i cistjerne Vodovoda JP Čistoća i Rudnika uglja“, rekao je Simović.

On je rekao da je još uvijek kritično u selu Mataruge, gdje vatra prijeti da ugrozi kuće Kneževića.

Simović ističe da vatrogasci s nestrpljenjem očekuju najavljeno zahlađenje i kišu koja, koja kaže on, jedino može ugasiti požare na području pljevaljske Opštine.

U Opštini i lokalnim javnim službama juče je uvedena radna obaveza koja podrazumjeva stavljanje ljudstva i raspoložive opreme i mehanizacije u funkciju gašenja požara, koji danima uniđštavaju velike komplekse smrčeve šume.

Bonus video: