RTCG mora da vrati Vojičića na posao

"U suštini smo veoma zadovoljni odlukom suda koja potvrđuje nezakonit postupak Savjeta RTCG", kazao je advokat Rodić
7 komentar(a)
Branko Vojičić, Foto: Luka Zeković
Branko Vojičić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.07.2012. 18:18h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nataša Bošković poništila je rješenje o razrješenju bivšeg generalnog direktora Javnog servisa RTCG Branka Vojičića, kao i otkaz koji mu je dat po mišljenju suda nezakonito, obavezujući RTCG da ga vrati na posao.

Sud je pak, kao neosnovan, odbio dio tužbenog zahtjeva u kojem se traži da se on vrati na mjesto generalnog direktora, navodeći da mu je istekao ugovor kojim je raspoređen na tu funkciju, te da ga sud ne može vratiti na posao koji je do tada obavljao, već samo na radne zadatke koji odgovaraju njegovoj stručnoj spremi i radnim sposobnostima.

Vojičićev advokat Goran Rodić smatra da je vjerovatno riječ o slučajnoj grešci suda u dijelu u kojem navodi da ga ne može vratiti na funkciju generalnog direktora, jer mu je istekao ugovor o radu kojim je raspoređen na to mjesto.

"Očigledno je riječ o previdu suda, jer pomenuti ugovor o radu ističe tek 18. decembra 2012. U suštini smo veoma zadovoljni odlukom suda koja potvrđuje nezakonit postupak Savjeta RTCG, a u dijelu učinjene pogreške presuda se može i preinačiti", naveo je Rodić.

Vojičić je tužio RTCG, tražeći poništenje rješenja o razrješenju sa mjesta generalnog direktora

Vojičić je tužio RTCG, tražeći poništenje rješenja o razrješenju sa mjesta generalnog direktora, navodeći da je neosnovano i nezakonito, te da ne sadrži osnov za razrješenje i davanje otkaza, kao ni obrazloženje, pa zahtijeva da sud obaveže televiziju da ga vrati na posao u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Javni servis je početkom marta izgubio još jedan sudski spor protiv Vojičića, kojim je ta medijska kuća tražila poništenje njegovog ugovora o radu, odnosno ništavost odredbi ugovora koje se odnose na zaradu i otpremninu. RTCG se žalio na tu presudu i predmet je sada u Višem sudu. Ugovorom o radu za Vojičića je predviđena otpremnina u iznosu od šest do 12 njegovih mjesečnih bruto zarada, što je oko 80 hiljada eura.

Bonus video: