Optužnica protiv Zagoričana zbog nasilničkog ponašanja

Mladićima se na teret se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda
644 pregleda 16 komentar(a)
Radosav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Radosav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.07.2012. 14:23h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv sedam Zagoričana koji su 8. jula na bazenu Sportskog centra "Morača" povrijedili zaposlene na bazenu Gojko Mijovića i Zorana Vukčevića i posjetioca bazena Ivana Aligrudića.

Osnovno državno tužilštvo podiglo je optužnicu protiv grupe Zagoričana, Dražena i Aleksandra Boričića, Luke Milića, Radoslava i Vidoja Stanišića, Bojana Pejovića i Mladena Šofranca, saopštila je vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić.

Njima se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače, zbog čega je upućen na dalje liječenje u Beograd na Kliniku "Miloš".

Zagoričani pušteni: Šta će "dobrom momku" pištolj na bazenu?

Zagoričani se trude da siju strah Podgoricom >>>

Uprkos tome što su posjetioci bazena tvrdili da im je jedan od Zagoričana, Luka Milić, prijetio pištoljem u optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sagovornica “Vijesti ” koja je bila na bazenu kada su Zagoričani terorisali radnike i goste, dan nakon incidenta prepričala je taj događaj.

"Bila sam u dijelu iza blagajne i čula sam da se nešto dešava. Ja sam izvukla iz bazena svog sina od sedam godina i sakrila ga izmeđsu mene i ograde. Pet minuta nakon toga, valjda kada je napravio nered tamo. Luka Milić zaletio se na sve nas koji smo sjedjeli uz tu ogradu. Vikao nam je ležite p***e pobiću vas sve i ležite da vas sve ne pobijem. Bio je u crnom šortsu i crnoj majici, mlatio je pištoljem ka svima nama", kazala je ona.

Braća Stanišić u oktobru 2010. osuđeni su zbog napada na sina lidera PzP-a Nebojše Medojevića

Podgorička policija u februaru je pretresla kuće desetak članova takozvane zagoričke bande, zbog sumnje da su povezani sa mnogim nasilnim krivičnim djelima. Tada je kriminalistička policija uz pomoć pripadnika SAJ-a upala u kuće braće Bobana i Blaža Vuksanovića, Nikole Markovića. Luke Milića. Sedmoro privedenih tokom dana pušteno je kući, jer ni nakon pretresa i saslušanja nijesu nađeni dokazi ni za kakva krivična djela.

Nikola Marković (25), Boban Vuksanović i Luka Milić jedini su kojima je tada napisana krivična prijava. Na teret im je stavljeno krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija" jer im je tokom pretresa policija u kućama pronašla pištolj, nešto municije i hemijska sredstva nalik dimnoj bombi.

U januaru su Vidoje Stanišić i Bojan Pejović, u kafiću „Vaj not", napali i pretukli Nikolu i Luku Popovića, dok su i jedni i drugi pratili rukometnu utakmicu između reprezentacija Srbije i Danske. Stanišić i Pejović nakon tri dana bjekstva prijavili su se policiji u prisustvu advokata. Nakon što su od njih uzete izjave, predati su tužiocu. Na teret im je stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilac ih je pustio da se u daljem postupku brane sa slobode.

Braća Stanišić u oktobru 2010. osuđeni su zbog napada na sina lidera PzP-a Nebojše Medojevića. Vidoje je tada osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora, Radoslav na 14 mjeseci dok je njihov najmlađi brat Saša osuđen na 40 dana zatvora.

Bonus video: