Saslušan Anel Babić "ponosni vlasnik krvnog ubice"

Policija obaviještena od strane NVO "Alfa" i grupe građana da se lice A.B., bez bližih podataka, bavi borbama pasa i njihovom pripremom za borbe
184 pregleda 19 komentar(a)
Anel Babić, klanje pasa, borbe pasa, Foto: Facebook
Anel Babić, klanje pasa, borbe pasa, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.07.2012. 11:37h

Podgorička policija, saopštila je da je "identifikovala i dovela u službene prostorije" Anela Babića (18) iz Podgorice, i uzela izjavu u formi Zapisnika o obavještenju prikupljenom od građana.

"Područna jedinica Podgorica je, 17. jula. obaviještena od strane NVO "Alfa" i grupe građana da se lice A.B., bez bližih podataka, bavi borbama pasa i njihovom pripremom za borbe. Iz prijava smo obaviješteni da ovo lice, na svom Facebook profilu ima postavljene fotografije ubijenog psa, koje su po komentarima, posljedica organizovane borbe sa njegovim psom. Službenici Ekspoziture za javni red i mir su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, i o ovom događaju obavijestili Zamjenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Anel Babić iz Podgorice ponosan na psa: Moj krvni ubica i zato tražimo sljedećeg>>>

"Idem do smrti, a ti se pojavi", "Nije opasan nego je ubica" samo su neki od komentara pored izmučenog psa na fotografijama koje je na Facebook stavio Anel Babić iz Podgorice.

Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja zabranjeno je obučavati životinje za borbe, organizovati borbe životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvovati u njima, posjećivati ih, oglašavati i organizovati klađenje i učestvovati u klađenju.

Zakon predviđa novčane kazne od dvadesetostrukog do dvjestastrukog iznosa najniže cijene rada u Crnoj Gori za lica koja povećavaju agresivnost životinja selekcijom ili drugim metodama, huškaju životinje na druge životinje ili čovjeka ili ih dresiraju na agresivnost, obučavaju životinje za borbu, organizuju borbe životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvuju u njima, posjećuju ih ili oglašavaju i organizuju klađenje i učestvuju u klađenju.

Bonus video: