Požari u Mosorima: „Obećao sam ocu da ću vas sve uništiti”

Juče, dok su saslušavali jednog od njih, neko je ponovo podmetnuo požar u blizini njegove kuće
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 15:07h

Nakon požara koji je prije tri dana uništio staru zgradu osnovne škole u danilovgradskom selu Mosori i oko dvije hiljade bala sijena stočara Stojana Jovanovića, koje je tu bilo uskladišteno, neko, sa još nekoliko požara podmetnutih od tog dana, ugrožava porodicu Jovanović, saznaju “Vijesti”.

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da su nakon jednog od požara Jovanovići pronašli prijeteće pismo u kojem piše “Obećao sam ocu da ću vas sve uništiti”. O autoru pisma i njegovim motivima za podmetanje požara, policija, tokom opsežne istrage koju je pokrenula, prikuplja obavještenja.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Jovanović je policiji dao izjavu na osnovu koje oni saslušavaju određene osobe. Juče, dok su saslušavali jednog od njih, neko je ponovo podmetnuo požar u blizini njegove kuće.

Juče, dok su saslušavali jednog od njih, neko je ponovo podmetnuo požar u blizini njegove kuće

Istovremeno dok je gorjela škola, vatra je zapaljena i kod pomoćnog objekta Jovanovića, a nekoliko sati nakon toga, neko je pokušao zapaliti i njegovu garažu. Vatrogasci koji su dežurali pored škole za slučaj da se vatra ponovo rasplamsa, uspjeli su da sačuvaju njegove automobile i traktor. Izgorjelo je još sto bala sijena.

Vatrogasci dežuraju

U utorak, kad je zgrada škole sagorjela, načelnik danilovgradske Službe zaštite Goran Radulović “Vijestima” je kazao da će se pokrenuti istraga zbog sumnje da je požar podmetnut.

On je za “Vijesti” kazao da u svom dugogodišnjem radnom vijeku nije naišao na sličan slučaj.

"Sinoć je neko zapalio pet požara u krugu od 200 do 300 metara oko njegove kuće. Pismo su našli na stepeništu i uzela ga je policija. Vatrogasna ekipa je tamo, dežura za slučaj da neko ponovo podmetne vatru", kazao je Radulović.

Jovanović nije želio da komentariše podmetanje požara.

Bonus video: