GENERALKA ZA OI

Crnogorski vaterpolisti deklasirali Španiju

U ekipi Ranka Perovića istakli su se dvostruki strijelaci Mlađan i Nikola Janović, Boris Zloković i Aleksandar Ivović, a upisao se i Draško Brguljan čiji je gol otvorio utakmicu.
57 pregleda 51 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 17:27h

Spektakl se vratio na Škver.

Na legendarnom mjestu odakle su krenule mnoge legende našeg vaterpola večeras je otvoren novi velelepni bazen, a slavlje je upotpunjeno dominantnom pobjedom naše reprezentacije nad selekcijom Španije (9:2).

Od samog starta bilo je očigledno da su domaći vaterpolisti spremniji i kvalitetniji od Španaca, pogotovo u odbrani, gdje je crnogorska reprezentacija funkcionisala bez greške.

Prvi gol na meču, ujedno i prvi na novom bazenu, pao je u 5. minutu, a postigao ga je Draško Brguljan. Nepun minut kasnije „ajkule” su povećale vođstvo (Mlađan Janović iz peterca), a do kraja prvog perioda Španci su smanjili  na 2:1 golom Havijera Garsije.

I to je praktično bilo sve od „furije” koja je do kraja postigla samo još jedan gol i to pred kraj druge četvrtine. S druge strane, Crna Gora je rešetala...

A vatromet golova naše reprezentacije pretvorio se u pravi vatromet na nebu iznad novootvorenog bazena Jadrana, čime je počela da se piše  još jedna stranica sportske istorije na Škveru.

U ekipi Crne Gore večeras nije bilo Aleksandra Radović zbog povrede leđa.

Stručni štab nije želio ništa da rizikuje sa asom Partizana pa je njegovo mjesto zauzeo Filip Klikovac.

Premijer i Gojković otvorili bazen

Premijer Igor Lukšić i crnogorski vaterpolo reprezentativac Vladimir Gojković bacanjem lopte u novootvoreni bazen sinoć su označili početak revijalnog nastupa najmlađih vaterpolista i predali bazen na upotrebu.

“Naši mladi uspješni sportisti doprinose prepoznatljivosti Crne Gore na međunarodnoj sceni. Da bi taj cilj učinili dostižnim, potrebno je jačanje kapaciteta, razvoj sportske kulture, izgradnja najsavremenijih objekata koji omogućavaju brojnim sportistima da u njima treniraju”, rekao je Lukšić.

Predsjednik Vaterpolo kluba Jadran Đuro Marić nije krio zadovoljstvo urađenim.

„Novo plivalište nastalo je na osnovama već postojećeg, na mjestu gdje se od dvadesetih godina prošlog vijeka stvara legenda novskog Jadrana. Našoj generaciji je dopao zadatak da na Škveru stvori nove uslove, po mjeri novog vremena i standarda sporta i života“, kazao je Marić.

Novoizgrađeni bazen ima površinu tri hiljade i 900 kvadratnih metara, sa 700 sjedišta na tribinama.

Ostavljena je mogućnost povećanja kapaciteta eventualnom naknadnom ugradnjom montažnih tribina.

Objekat će moći da se koristiti sedam do osam mjeseci u toku godine, jer ima savremeni sistem za zagrijavanje vode, kao i sistem podnog grijanja platoa oko bazena.

Crna Gora – Španija 9:2 ( 2:1, 3:1, 1:0, 3:0)

Herceg Novi - Bazen Jadrana na Škveru. Gledalaca: 1.300. Sudije: Rak, Radičević (Dubrovnik). Igrač više: Crna Gora 5 (2), Španija 7 (1). Peterci: Crna Gora 1 (1).

Crna Gora: Šefik (osam odbrana), Brguljan 1, Pasković, Petrović, Drašković, Klikovac, M. Janović 2 (1), N. Janović 2, Ivović 2, Zloković 2, Gojković, Jokić, Šćepanović (šest odbrana).

Španija: Agilar, M. Garsia, Valjes, Širanji, Molina, Minguel, Espanjol, Martin, Maljarać 1, Perone, Peres, H. Garsija 1, Lopes (10 odbrana).

Galerija

Preporučujemo za Vas