Valverdeu etapa, Vigins korak od titule

Valverde je etapu od Banžer de Lušona do ski stanice Peragid, koja je imala je tri teška uspona i finiš na uzbrdici, završio sa 19 sekundi prednosti ispred Kristofera Froma i Viginsa.
0 komentar(a)
Alehandro Valverde, Foto: Beta/AP
Alehandro Valverde, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.07.2012. 18:02h

Španac Alehandro Valverde osvojio je 17. etapu Tut de Fransa, dok je vodeći u generalnom poretku Bredli Vigins uspješno prebrodio i posljednju prepreku u planinama i zadržao žutu majicu.

Samo čudo bi moglo da spriječi Britanca da na kraju ne trijumfuje.

Valverde je etapu dugu 143,5 kilometara od Banžer de Lušona do ski stanice Peragid, koja je imala je tri teška uspona i finiš na uzbrdici, završio sa 19 sekundi prednosti ispred Kristofera Froma i Viginsa.

Valverde je upisao treću etapnu pob.edu na Turu.

Ostaće zabilježeno da je From u finišu nekoliko puta pobjegao zemljaku u kapitenu iz Skaja Viginsu, ali je svaki put usporio i sačekao lidera. Time je, možda, želio da pokaže superiornost, kojom, vjerovatno, Vigins nije bio oduševljen, naprotiv. Stekao se utisak da je From, da je imao “slobodu”, mogao i pobijediti u ovoj etapi.

Sutrašnja etapa imaće ravne dionice, od Blanjaka do Briv la Žailarda u dužini od 222.5 kolimetara.

U subotu je na programu posljednji, treći individualni hronometar, a posljednja 20. etapa u nedjelju do Jelisejskih polja ne bi trebalo da promijeni redosljed na tabeli.

Bonus video: