Policija tukla i prolaznike, vezanog navijača udarali po glavi i tražili da se ne slika

Maloljetnom B. J. sinoć je u Kliničkom centru CG konstatovana povreda desne nadlaktice
192 pregleda 20 komentar(a)
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.07.2012. 14:00h

Maloljetnog B. J. (17) koji se sinoć oko 21 sat vraćao iz Drušića u Podgoricu, policajac sa fantomkom, koji je prije toga imao sukob sa navijačima Slaska, udarao ga je, prema njegovim tvrdnjama, pendrekom bez ikakvog povoda u naselju Donja Gorica.

Navijači Budućnosti prebili portparola poljskog kluba?>>>>>>>>

Dječak se sa ocem Miodragom Jankovićem i maloljetnim drugom vozio automobilom ka Podgorici, a u Donjoj Gorici naišli su na zastoj. Njegov otac Miodrag pitao je policiju koja ih je usmjeravala zbog čega je zastoj, da bi se oni nakon toga obrušili na maloljetnog B. J.

“Policajac nam je kazao: “ajde mrš, vuci se tamo”. Drugi je pitao što je bilo i udario pendrekom po autu. Moj sin mu je rekao da ne udara, a on je uletio kroz prozor od kola i počeo da ga udara pendrekom. Nisam mogao da pobjegnem jer su auta bila ispred

On tvrdi da je specijalac koji je udarao dječaka trčao za automobilom i kroz prozor ga konstantno udarao pendrekom

On tvrdi da je specijalac koji je udarao dječaka trčao za automobilom i kroz prozor ga konstantno udarao pendrekom.

“Kada sam se zaustavio kod saobraćajne patrole, oni su se izvinjavali, a zatim je došao neki Kovačević iz specijalne i izvinio se. Rekao nam je da su pretjerali i da su mislili da smo Poljaci.

Maloljetnom B. J. sinoć je u Kliničkom centru CG konstatovana povreda desne nadlaktice.

Šef podgoričke policije Petar Šestović sinoć nije bio obaviješten o incidentu u kome je maloljetni B. J. dobio batine od policije.

On je “Vijestima” kazao da su poljski navijači napali policiju.

Policajci vezanog navijača tukli po glavi

Fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović sinoć prije utakmice bio je očevidac brutalnog ponašanja policije.

Naime, trojica policajaca koji su vodili navijača “Budućnosti” vezanog lisicama, udarali su ga pendrecima i šakama u predjelu glave i stomaka.

Od udaraca navijaču je potekla krv iz nosa i usana. Kada je policajac primijetio da ih Pejović fotografiše, ispružio je ruku i povikao “makse tamo nemoj da slikaš!”.

Nakon tog incidenta jedan od policajaca sa fotografije došao je kod Pejovića i tražio mu da ne objavljuje njihove slike, i da ih izbriše.

Bonus video: