Podnijete prijave

Ukrali minibus, provozali se pa ga vratili

Prijave podnijete protiv Z.G. (20), J.S. (23), D.Š. i dva maloljetna lica stara 17 godina iz Nikšića
286 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 11:36h

Nikšićka policija podnijeće Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv Z.G. (20), J.S. (23), D.Š. i dva maloljetna lica stara 17 godina iz Nikšića, zbog sumnje da su ukrali autobus firme "Glušica prevoz".

Kako je saopšteno iz Uprave policije iz "Glušica prevoza" su ih obavijestili da je 7. jula sa parkinga preduzeća, u blizini Autobuske stanice u Nikšiću, ukraden autobus, te da je korišćen i oštećen, a zatim i pronađen na drugoj lokaciji od one na kojoj je bio parkiran.

"Sumnja se da su navedena lica počinila krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su 7. jula došli na parking prostor u ulici Gojka Garčevića, gdje su parkirani autobusi "Glušica prevoz", te da su na jednom od minibusa uspjeli da otvore vrata, ušli u unutrašnjost i pronašli ključ sa kojim su pomenuti minibus startovali, stavili u pogon i udaljili se sa lica mjesta. Oni su, kako se sumnja, tokom vožnje pričinili oštećenja na vozilu – na ulaznim dvokrilnim vratima tako što su udarili u stijenu koja se nalazila pored puta u mjestu Mušovina, a zatim su vozilo vratili i parkirali na istom parkingu, ali na drugom mjestu od onog na kojem je prvobitno bilo parkirano", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Od pet osumnjičenih lica je u policijskim prostorijama uzeta izjava. Krivična prijava protiv osumnjičenih biće podnijeta u redovnom postupku. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo.

Galerija