Novljanin Velim Jovanov podvodio i maloljetnice

Djevojke, koje je Jovanov eksploatisao, potiču kako iz zemalja regiona, tako i iz Crne Gore
85 pregleda 11 komentar(a)
prostitucija, Foto: Shuterstock
prostitucija, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 19.07.2012. 08:30h

Velim Jovanov (58) iz Herceg Novog uhapšen je juče u okviru višemjesečne policijske akcije „Prevlaka“, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, u saradnji sa inspektorima iz Područne jedinicie Herceg Novi i Višim državnim tužilaštvom, više mjeseci je prikupljao podatke o aktivnostima Jovanova, koje su rezultirale njegovim hapšenjem.

Prema informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, osnovano se sumnja da je Jovanov zloupotrebljavao povjerenje više djevojaka, među kojim je bilo i maloljetnica.

Jovanov, koji je porijeklom iz Makedonije, iskoristio je teške životne i materijalne prilike djevojaka i seksualno ih eksploatisao, ugovarajući seksualne usluge sa muškarcima u više stambenih objekata na teritoriji Herceg Novog, u Bijeloj i Baošićima.

"Osnovano se sumnja da je ovo lice počinilo krivično djelo koje mu se stavlja na teret, i na taj način pribavilo sebi određenu materijalnu korist", piše u saopštenju Uprave policije.

Djevojke, koje je Jovanov eksploatisao, potiču kako iz zemalja regiona, tako i iz Crne Gore.

Jovanov, je uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu na dalje postupanje.

"Službenici policije će nastaviti sa planskim aktivnostima u vezi sa akcijom “Prevlaka”, piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: