Radunović potpisao za Ravenu

Mladi i talentovani crnogorski reprezentativac Balša Radunović karijeru nastavlja u odbojkaškoj Seriji A – bivši primač servisa Budvanske rivijere potpisao je ugovor sa Ravenom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 15:20h

Nakon sezone kaljenja u drugoligašu Segrateu (gradiću na sjeveru Italije, koji pripada opštini Milano), mladi i talentovani crnogorski reprezentativac Balša Radunović (prošao sve nacionalne selekcije) karijeru nastavlja u odbojkaškoj Seriji A – bivši primač servisa Budvanske rivijere potpisao je ugovor sa Ravenom.

Ravena je prošle sezone bila posljednja u Seriji A, ispala je iz lige, ali je naknadno otkupila mjesto u eliti od Monce (u kojoj je prošle sezone nastupao Budvanin Miloš Nikić, koji se preselio u rusku Guberniju Njižni iz Novgoroda), koja je zbog finansijskih problema odustala.,..

U premijernoj godini u inostranstvu, Radunović (puni 20 godine 12. avgusta, visok 202 cm) je prošle sezone u A2 ligi uglavnom kvalitetno trenirao, upijao znanje i sticao iskustvo. Nije puno igrao, u igru je ulazio na 13 utakmica (upisao svega dva poena iz napada). Segrate je sezonu završio u polufinalu plej-ofa za ulazak u Seriju A, dok je bio šesti u regularnom dijelu prvenstva.

Radunovićev talenat, međutim, nije ostao neprimijećen, pa će zahvaljujući Raveni igrati u jednoj od najjačih liga na planeti.

"Radi se o mladom igraču koji ima veoma interesantnu budućnost, pored toga što ima odlične fizičke predispozicije, čime se odlično uklapa u naš projekat. Radunović je i dobar server, koga smo doveli da kompletiramo grupu primača servisa, i da izbliza pratimo njegov napredak koji očekujemo", izjavio je Paolo Badijali, sportski direktor Ravene.

Osim Radunovića, u Ravenu su u ovom prelaznom roku pojačali tehničari Hrvat Timafej Žukouski, naturalizovani Bjelorus, i Grk Atanasis Psaras, primači zlatni američki olimpijac Šon Runi i Brazilac Bruno Zanuto, srednji blokeri Grk Panajotis Pelekudas i Argentinac Sebastijan Leri Kreus, te italijanski korektor Đakomo Belei.

Bonus video: