Navijači Budućnosti prebili portparola poljskog kluba?

Jedan navijač sa fantomkom na glavi dugo je visio na ogradi tribine prijeteći da će se baciti, dok su fudbaleri Slaska uoči početka 2. poluvremena molili simpatizere da ostanu pribrani
224 pregleda 103 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 08:57h

Duh Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, ali onaj najmračniji dio, sinoć se prenio i na Pogdoricu. Glavni grad Crne Gore je uoči i tokom meča Budućnost - Slask bio poprište žestokog obračuna nadaleko poznatih poljskih navijača i policije. Sijevalo je na sve strane, od Donje Gorice do okoline stadiona, centar grada je nakon meča bio blokiran gotovo sat vremena, domaći navijači su dugo ostali zaključani na tribinama kako bi se Poljaci ispratili na odredišta.

Navijači fudbalskog kluba Budućnost prebili su portparola poljskog kluba Slask iz Vroclava Mihala Mazura, a nakon toga u incidentu na stadionu pokrali i neke stvari fudbalera gostujućeg tima, pišu poljski mediji.

Policija je rastjerala navijače pendrecima, ali dio opreme i neke lične stvari fudbalera su ukradene, potvrdio je za Gazetu viborču Mazur

Grupa od nekoliko navijača obučena u bijelo plave majice, kako prenosi Beta pisanje poljskog lista, napala je Mazura iako nije imao vidna obilježja svog kluba kada ga je čula da na ulici telefonira na poljskom jeziku.

Mazura su navodno mlatili po glavi, oborili i šutirali a spasilo ga je obezbjeđenje obližnjeg restorana, pišu mediji.

Navijači Budućnosti su kako javljaju poljski mediji napali goste iz Poljske i na stadionu, pred početak utakmice, u trenutku kada su Poljaci unosili na stadion opremu fudbalera.

Intervenisala je policija i rastjerala navijače pendrecima, ali dio opreme i neke lične stvari fudbalera su ukradene, potvrdio je za Gazetu viborču Mazur.

Počelo ispod južne tribine

Sve je počelo 40-ak minuta uoči meča na platou između južne tribine i Bulavara Ivana Crnojevića, kada su se navijači Slaska, popularna “crveno-zelena armija”, žestoko potukli sa policijom.

Najava utakmice nije mogla da bude dramatičnija - oko podgoričkog stadiona čule su se policijske sirene, odjekivali su topovski udari, a ni navijači Budućnosti nisu bili pasivni, već su i oni pokušali da dođu do Poljaka. Po običaju, letjele su i kamenice...

[FOTO GALERIJA] Opsadna noć u Podgorici >>>

U masovnoj tuči gostiju i policije bilo je nekoliko razbijenih glava. Poljaci su žestinom opravdali “rejting”, a prema saznanjima “Vijesti”, ni podgorička policija im nije ostala dužna.

Povremena tuča se nastavila i tokom meča, jer je oko 150 poljskih navijača ostalo ispred kapija stadiona kako bi se obračunalo sa policijom.

Tuča i u Donjoj Gorici

A nakon svega - tuča i u Donjoj Gorici!

Grupa navijača Slaska (nezvanične informacije govore da su u pitanju najžešći fanovi) koji su se Podgorici približavali dvospratnim autobusom, izazvali su oko 21 sat nerede na ulazu u grad, kod skretnice za Univerzitet Donja Gorica.

Prema saznanjima “Vijesti” navijači su stali, izašli iz autobusa i napali saobraćajne policajce, koji su potpomognuti pripadnicima Posebne jedinice policije uspjeli da ih uz upotrebu sile uguraju u autobus.

Prema nezvaničnim informacijama, bilans ove tuče je najmanje jedan povrijeđeni navijač iz Poljske. Očevici tuče policajaca i navijača tvrde da pripadnici PJP nisu ni malo bili nježni prema navijačima Slaska.

Drama se tada odvijala i na drugom kraju grada, usred utakmice na južnoj tribini podgoričkog stadiona, gdje su poljski navijači iz solidarnosti prema svojim kolegama koji su “zastali” u Donjoj Gorici, željeli da napuste tribinu.

Jedan navijač sa fantomkom na glavi dugo je visio na ogradi tribine prijeteći da će se baciti, dok su fudbaleri Slaska uoči početka 2. poluvremena molili svoje simpatizere da ostanu pribrani.

Zbog problema koji su izazvali navijači u Donjoj Gorici, saobraćaj je bio povremeno u zastoju. Takva situacija trajala je nekoliko časova.

Haos i kod stadiona

Oko 150 poljskih navijača sinoć nije ušlo na Stadion pod Goricom, već su ostali ispred i sukobili se sa policijom ispod južne tribine.

U masovnoj tuči koja je uslijedila nakon što su se simpatizeri “Slaska” zaletjeli na kordon policije, bilo je nekoliko razbijenih glava. Pola sata prije meča oko stadiona su odjekivali topovski udari, a ni navijači “Budućnosti” nisu bili pasivni, već su i oni pokušali da dođu do Poljaka. Po običaju, letjele su i kamenice... Podgorička policija prema saznanjima “Vijesti” nije blago tretirala ni navijače Budućnosti a ni Poljake.

Stadion zaključan

Tokom utakmice često se se sa razglasa čula obavještenja i na poljskom jeziku, a navijači Slaska su nekoliko minuta uoči kraja utakmice ispraćeni sa stadiona.

Arena pod Goricom je za to vrijeme bila zaključana, policija je svih 5.000 domaćih navijača preko 15 minuta nakom meča držala na tribinama, kako ne bi došlo do kontakta sa Poljacima.

Iz policije sinoć nije zvanično saopšteno koliko je bilo povrijeđenih navijača i pripadnika organa reda, ali prema nezvaničnim informacijama bilo je na desetine povrijeđenih koji su napravili gužvu u Urgentnom centru.

Galerija

Bonus video: