Kad zagusti i ujak je ujna

Knežević je rekao da je pozvao svog ujaka Kovačevića da pođe kod njega kući i da mu njegova žena objasni gdje je pošao
284 pregleda 2 komentar(a)
sprint, Foto: Luka Zeković
sprint, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2012. 20:24h

Preslušavanjem telefonskih razgovora snimljenih primjenom mjera tajnog nadzora, juče je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje okrivljenima za međunarodni šverc “skanka”, pred specijalnim vijećem sudije Valentine Pavličić.

Prema optužnici Dražena Burića, zamjenika specijalnog tužioca, okrivljeni Veljko M. Knežević i Dragoljub Kovačević Ćićo, stvorili su kriminalnu organizaciju.

U većini telefonskih razgovora Kneževića i Ivana Granića iz Hrvatske, koji su vođeni u januaru, februaru i martu 2011, njih dvojica pričali o zdravlju. Međutim, nakon što je nikšićka policija uhapsila Ivana V. Stijepovića, Knežević je razgovarao sa ujakom Kovačevićem o načinu kako da kažu Stijepovićevoj porodici u vezi sa njegovim hapšenjem.

Knežević je rekao da je pozvao svog ujaka Kovačevića da pođe kod njega kući i da mu njegova žena objasni gdje je pošao.

“To je zato zašto što se Stijepović nije javljao na telefon, pa se desilo što se desilo. Takođe, zvao sam ujaka da mu objasnim da mi se auto “polo” pokvario, pa me strah bilo da me policija ne uhvati. Ja sam se kolima kretao ispred Stijepovića da mu pomognem da izvidim teren da li ima policije ispred njega. On je, po mojoj procjeni, prevozio drogu, ali nijesmo o tome razgovarali. To je bilo 14. februara 2011. godine”, kazao je juče Knežević.

Kovačević je objasnio da je sa Kneževićem razgovarao zato što se Stijepović tri sata nije javljao na mobilni telefon, a da je čuo od radnika na benzinskoj pumpi da ga je uhapšen. Kovačević je posebno naglasio da ga je Knežević zvao kao ujaka, a ne kao organizatora kriminalne grupe.

Knežević je u razgovoru sa svojim kumom Nikolom Rašovićem rekao da kaže “ujni Dragani o čemu se radi, a to sve zbog njegove majke”. Na pitanje suda da pojasni ko je ujna Dragana, Knežević je rekao da se to odnosi zapravo na ujaka Dragoljuba-Ćića Kovačevića

“Iskreno da kažem razmišljao sam u vezi ukućana Stijepovića, jer će oni da pomisle da je Kovačević umiješan u sve ovo”, izjavio je Knežević. Kovačević je kazao nema dodirne veze sa hapšenjem Stijepovića.

Bonus video: