Zlatičanin za titulu, Sjekloća se oprošta od domaćeg ringa

A uprkos najavama da će projekat u Budvi koštati oko 70.000 eura, organizatori samouvjereno najavljuju spektakl.
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 08:50h

Crna Gora će u Budvi 24. jula biti u prilici da gleda vrhunski bokserski spektakl - Dejan Zlatičanin će braniti internacionalnu WBC titulu, dok će ljubimac domaće poublike, Nikola Sjekloća imati provjeru pred meč za titulu prvaka svijeta.

Zlatičanin će braniti titulu u lakoj kategoriji protiv Uzbekistanca Bahroma Pajozova, dok će u borbi za prestiž Sjekloćin rival biti najbolji francuski supersrednjak, Hadilah Muhamadi.

Povodom spektakla organizator, Crnogorska profesionalna bokserska asocijacija (MBF) je održala konferenciju za novinare, kojoj su pored predsjednika MBF-a, Milorada-Mija Martinovića, prisustvovali član sudijskog borda WBC verzije, Predrag Aleksić, menadžer Slobodan-Boban Nikić i predstavnici glavnih pokrovitelja, Saša Dakić ispred opštine Budva i Svetlana Vukčević iz firme “Montera konstrakšn” u čijem ekskluzivnom apartmanu “Dukljanski vrtovi” na Zavali je održan pres.

"Sa ponosom mogu da najavim da će Budva moći da vidi borce koji idu ka vrhu svjetskog trona. Sjekloći će meč u Budvi najvjerovatnije biti posljednji pred svojom publikom, jer u septembru ide u Ameriku, gdje se održavaju borbe za svjetsku titulu, koju očekujemo krajem ove ili početkom sljedeće godine. O Zlatičaninu ne treba ni trošiti riječi, hrabar borac, kontra garda i razornog udarca i zato ne treba da čudi da je WBC federaciju odbilo čak 12 kandidata u borbi za internacionalnu titulu. I on će Sjekloćinim stopama, jer očekujemo da poput starijeg kolege potpiše ugovor sa najprestižnijom promoterskom kućom “Golden Boj”, Oskara de la Hoje. I on je u svjetskom vrhu i blizu je borbi za titulu prvaka svijeta, za šta se boksuje u Americi. Mi smo samo velika bokserska sredina sa borcima kojima se divi i o kojima piše cijeli svijet, ali su najveće bokserske pozornice Las Vegas i Los Anđeles i naši borci su spremni za nju", sa ponosom je istakao Martinović.

A uprkos najavama da će projekat u Budvi koštati oko 70.000 eura, organizatori samouvjereno najavljuju spektakl.

"Prijatelji i zaljubljenici u plemenitu vještinu su stali iza nas, a dobre rivale našim borcima garantuju pravila federacije, jer su naši bokseri rangirani u samom svjetskom vrhu. Ipak, crnogorske državne institucije nam ne pomažu, i zato svima poručujem da kada se bude svirala crnogorska himna u čast naših boksera, predstavnici resornog ministarstva neće biti dobrodošli. A to nije mala scena na kakve su navikli, jer je borba za titulu prvaka svijeta u WBC verziji, najveća svjetska sportska pozornica. Za nju se naši boikseri trenutno pripremaju u Sloveniji i doći će u nedjelju, dva dana prije mečeva", zaključio je Martinović.

Osim borbi naših asova, u uvodnim borbama će boksovati mlade ruske nade. Muratu Gašijevu će rival biti Mađar Peter Hegeš, dok će Konstantin Ponomarjov rukavice ukrstiti sa Bogdanom Mitićem iz Srbije.

"Bord WBC-a sa posebnom pažnjom prati nevjerovatne rezultate crnogorskih boksera. Oni su tema svakog zasjedanja tijela u najprestižnijoj svjetskoj federaciji, WBC. Zato je i za glavnog ringovnog sudiju odabran Italijan, Gvido Kavaleri, koji je čak tri puta sudio šampionu teške kategorije, Vitaliju Kličku", obavijestio je Aleksić.

Poprište diktiraju vremenski uslovi

Zvanično mjerenje i konferencija za novinare na kojoj će se obratiti i glavni akteri - bokseri, održaće se u ponedjeljak. Organizatori još nijesu odredili mjesto na kojem će postaviti ring.

"Sve zavisi od vremenske prognoze, a u slučaju lijepog vremena ring će biti postavljen ili pored zidina starog garda, ili na platou hotela ”Avala”. Ako bude najavljena kiša, onda imamo mogućnost korišćenja “Mediteranskog sportskog centra” ili konferencijske sale “Splendida”. U svakom slučaju, biće to ekskluzivan i na ovim prostorima neviđen projekat, sa vrhunskom tehnikom i stolovima pored ringa. Dolazi i predstavnik američke promoterske kuće “Golden Boj”, a cijena stola sa četiri stolice u zavisnosti od mjesta koštaće od 100 do 1.000 eura, dok će karta za tribine koštati deset eura", rekao je menadžer Boban Nikić.

Predstavnici pokrovitelja, SO Budva i “Montera konstrakšn” su naglasili da će bokserska noć značiti promociji turističke privrede.

"“Montera konstrakšn” propagira zdrave stilove života, poput prirodnih materijali kojima se izgrađuju “Dukljanski vrtovi” na Zavali. U skladu sa motom firme je i ulaganje u sport, koji je garancija zdravog života i pomagali smo najbolje crnogorske boksere i prilikom njihovih prethodnih borbi", zaključila je Svetlana Vukčević.

Bonus video: