Marko Bojić u Konstanci

"Činjenica je da rumunska liga nije na nivou poljske, ali je za mene najbolje da igram u Ligi šampiona, i to je bilo presudno da donesem takvu odluku", rekao je „Vijestima“ Bojić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 13:44h

“Konstanca, more i Liga šampiona…Vamooossssssssssss”! Ovako je na svom Facebook profilu Marko Bojić najavio odlazak u redove rumuskog vicešampiona, CVM Tomisa iz Konstance, najveće rumunske luke na Crnom moru.

Nakon jedne sezone i osvojene titule sa poljskom Rešovijom, pete u klupskoj istoriji, ali prve od daleke 1975. godine, primač crnogorske reprezentacije se seli u Rumuniju.

Nakon 10-dana pregovora, sa Konstancom je potpisao jednogodišnji ugovor, i, što je najvažnije, iduće sezone će igrati i Ligu šampiona...

"Imao sam neke ponude iz Italije, Turske, Slovenije, Poljaci su se raspitivali, ali nijesam htio da žurim. Prije desetak dana je stigla ponuda iz Konstance, i nakon konsultacija sa mojim menadžerom, odlučio sam da prihvatim tu ponudu. Prezadovoljan sam, jer sam finansijski dobio bolji ugovor nego što je bio slučaj u Rešoviji. Činjenica je da rumunska liga nije na nivou poljske, ali je za mene najbolje da igram u Ligi šampiona, i to je bilo presudno da donesem takvu odluku", rekao je „Vijestima“ Bojić.

Zahvaljujući vajld kardu, Konstanca će u predstojećoj sezoni Lige šampiona igrati u najtežoj grupi, sa ruskim Dinamom iz Moskve, poljskim Belhatovim i turskim Fenerbahčeom.

"Tih šest utakmica će baš dobro da mi koriste, da se pokažem i dokažem baš protiv tih ekipa. To je neki moj cilj, da im zapadnem za oko, iako su me već gledali, ali želim da se potvrdim. I možda dobijem ponudu od neke od tih ekipa", ističe Bojić, koji je prve odbojkaške korake napravio u rodnom Nikšiću, a potom sa nepunih 15 godina stigao u Budućnost, u kojoj je proveo sedam godina, od čega tri u prvom timu, a onda se 2010. godine otisnuo u inostranstvo, u grčki PAOK.

Konstanca je tri puta bila šampion Rumunije, posljednji put 2009. godine, četiri puta vicešampion, šest puta pobjednik Kupa, a u posljednjih pet godina bilježi dobre rezultate na evropskoj sceni – Konstanca je bila četvrtfinalista Top Tims kupa i CEV kupa 2007. i 2008. godine, bila je treća u Čelendž kupu 2009. godine, a u istom takmičenju je prošle sezone igrala u polufinalu.

U rumunskom prvenstvu je prošle sezone u finalu, sa 3:0 u pobjedama (dva puta po 3:2, jedno 3:1 u setovima), poražena od Zalaua, koji je šampion u posljednje tri godine.

"Još nijesmo razgovarali o ambicijama, znaću nešto više kad dođem tamo, krajem septembra, nakon obaveza u reprezentaciji. Ali, znam da ću, vjerovatno, igrati u dijagonali sa srpskim reprezentativcem Milošem Terzićem, a biće tu još nekih pojačanja. Niko nije nepobjediv, volio bih da mojim dolaskom, uz ostatak ekipe, pomognem da se osvoji titula. Što je Lige šampiona tiče, nerealno je nadati se prolazu u takvoj konkurenciji, iako se to nikad ne zna", ističe Bojić, koji se posrećio Rešoviji, sa kojom je osvojio titulu i igrao finale CEV kupa.

Prijateljski rastanak sa Rešovijom

Kako ističe, sa poljskom Rešovijom je bio produžio ugovor, ali je na kraju, ipak, došlo do rastanka.

"Deset dana nakon produžetka ugovora došlo je do nekih nesuglasica, nijesmo našli zajednički interes, raskinuli smo ugovor i rastali se prijateljski. Na mojoj poziciji tamo ima trojice igrača, tu su i pravila oko broja stranaca, i nijesam htio da razmišljam da li ću da igram ili neću, da li ću da sa nekim uvijek da dijelim minutažu. Opredijelio sam se za ovu opciju, u Konstanci ću biti u centru pažnje i nadam se da ću u Ligi šampiona pokazati da imam kvalitet i mogu da igram protiv svakog", zaključio je Bojić.

Bonus video: