Uhapšeni pljačkaši zlatare Kostić u Nikšiću: Pljačkali otac, ćerka i prijatelj

Tokom pljačke niko nije povrijeđen, ali su Kostići ostali bez nešto više od 100 000 eura u zlatu
876 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 11:49h

Nikšićka policija je u srijedu oko 6 časova uhapsila razbojnike koji su 17. aprila, u centru Nikšića, na Trgu Slobode, opljačkali zlataru "Rey Gold", vlasnika Sloba Kostića.

Uhapšeni su Nikšićani, pedestogodišnji Ranko Vuletić, njegova dvadesetosmogodišnja kćerka Ivana i tridsetpetogdišnji Vesko Rašković. Vuletić se u trenutku hapšenja nalazio na kućnoj adresi, dok je njegova kćerka, kako "Vijesti" saznaju, uhapšena u Podorici.

Nikšić: Razbojnici odnijeli zlato vrijedno 160.000 eura >>>

Naime, dosad nezabilježena pljačka u Nikšiću desila se prije tačno tri mjeseca, kada su, sudeći po snimcima sa kamera, Vuletić i Rašković, maskirani, tamnim jaknama i kapuljačama na glavi, mirno ušetali u zlataru, nakon čega jedan od njih praznio pult sa nakitom, dok je drugi u radionici iza, na nišanu držao Draganu, Natašu i Vladana Kostića, koji je čak pokušao i da mu se suprotstvi.

Tokom pljačke niko nije povrijeđen, ali su Kostići ostali bez nešto više od 100 000 eura u zlatu. Zlatare Kostića i ranije su bile na meti razbojnika. U poslednjih nekoliko godina razbojnici su dva puta pljačkali zlataru Luke Kostića, Slobodanovog rođenog brata.

Policija je na osnovu operativnih i drugih policijskih mjera i radnji, sumnja da je Ranko Vuletić, osim što je sa dva za sada nepoznata lica, počinio predmetno razbojništvo, takođe i isplanirao i organizovao njegovo izvršenje. On je, kako se sumnja, kroz svoje aktivnosti pripreme izvršenja krivičnog djela pribavio informacije o zlatari „Rey Gold“, odnosno podatke o količini, vrsti i rasporedu zlatnog nakita u radnji.

On je i, sumnja se, isplanirao ulogu i zadatke ove kriminalne aktivnosti za ostale učesnike u izvršenju krivičnog djela, i to za dva za sada nepoznata lica koja su direktno učestvovala u izvršenju, kao i za osumnjičene Ranka i Ivanu Vuletić.

"Sumnja se da je Vesko Rašković, po prethodnom dogovoru sa Rankom Vuletićem, učestvovao u pripremnim radnjama za izvršenje razbojništva na način što je umišljajno izvršio kupovinu vozila koje je korišćeno za izvršenje krivičnog djela, a takođe je po dogovoru sa Vuletićima učestvovao u skrivanju zlatnog nakita, i sa Ivanom Vuletić planirao njegovo krijumčarenje iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, u cilju ilegalne distribucije i prodaje na crnom tržištu BiH", saopšteno je iz policije.

Službenici kriminalističke policije PJ Nikšić su kod Raškovića i Ivane Vuletić pronašli i privremeno oduzeli izvjesnu količinu zlatnog nakita, dok su plan i skicu zlatare u kojoj je izvršeno razbojništvo pronašli kod Ranka Vuletića.

Policijski službenici su takođe pronašli vozilo za koje se sumnja da je korišćeno za izvršenje krivičnog djela, kao i drugo vozilo koje, sumnja se, je korišćeno za pokušaj prenosa zlata preko državne granice saopšteno je iz policije.

RankoVuletić i Vesko Rašković su uhapšeni u Nikšiću, dok je osumnjičena Ivana Vuletić lišena slobode u Podgorici, u akciji sa kriminalističkom policijom PJ Podgorica.

Troje osumnjičenih je danas privedeno Višem državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: