Šefik: Za medalju će biti paklena borba

"U krugu favorita smo mi, Mađarska, Hrvatska, Srbija, a sada mora i da se obrati pažnja na Italiju, Grčku... Od četvrtfinala će svaki meč biti priča za sebe", ističe Šefik
25 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 09:08h

Crnogorski vaterpolisti su od juče, nakon skoro godinu, opet u Podgorici - „ajkule” će do subote trenirati u glavnom gradu, nakon toga ih još dva dana čekaju treninzi u Kotoru do odlaska u London koji je zakazan za 25. jul.

Dakle, u Podgorici je ostala praktično posljednja faza priprema.

"Ostalo je još desetak dana rada, siguran sam da ima vremena da dođemo do forme koju želimo. Do sada smo uglavnom akcenat stavili na fizičku spremu, na to smo se fokusirali nakon turnira u Kozenci i Dablinu", rekao je golman Denis Šefik.

Tim Ranka Perovića će danas prije podne odraditi trening, a poslijepodne im se na pripremama priključuje reprezentacija Španije. Sa „furijom” je zakazan i meč u četvrtak, ali u Igalu, na otvaranju novog bazena na Škveru.

Crna Gora, po Šefiku, na Olimpijskim igrama treba da se prepoznaje - po čeličnoj odbrani...

"U pripremnim mečevima nas je krasila odlična odbrana, znamo da od nje kreće i pravi napad, tako da nam je ona najvažnija. Jedino je odbrana bila nešto slabija protiv Hrvatske na otvaranju turnira u Dablinu, ali u toj utakmici se zaista i osjećao umor, znamo da možemo mnogo bolje", kazao je iskusni čuvar mreže.

Po Šefiku, borba za medalju će biti paklena.

"Ne očekujem neka iznenađenja, mislim da je dovoljno ono iz Pekinga kada su SAD stigle do srebrne medalje. Krug favorita se od tada ne razlikuje puno, tu smo mi, Mađarska, Hrvatska, Srbija, a sada mora i da se obrati pažnja na Italiju, Grčku... Od četvrtfinala će svaki meč biti priča za sebe", ističe Šefik.

Svi žele skalp Mađarske, trostrukog uzastopnog šampiona.

"Mađarska jeste među favoritima, ali po meni nije glavni. Vidjećemo, nijanse su u pitanju, a ja vjerujem da će one na kraju da presude u našu koristt", zaključio je Šefik.

Na sinoćnjem treningu nije bilo Aleksandra Radovića, koji ima problema sa leđima.

Galerija

Bonus video: