Radičević: Sigurna sam da nas se svi plaše

"Ne bih ništa unaprijed da obećavam, nikakve medalje, jer smo obećavale za Brazil, pa tamo nijesmo ništa uradile", kaže Jovanka Radičević
5 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Zoran Đurić
Jovanka Radičević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.07.2012. 11:18h

Ako nije jedinstven slučaj, onda je, svakako, prava rijetkost da se debitant smatra kandidatom za medalju na bilo kom takmičenju, a posebno na Olimpijskim igrama.

Kvalitetom koji posjeduje, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je izuzetak od tog nepisanog pravila. Za Igre u Londonu izabranice Dragana Adžića su od rukometnih stručnjaka svrstane u krug favorita za medalju. Jasno je da se ovo razlikuje od prethodna dva velika takmičenja na kojima su crnogorske rukometašice nastupile, na kojima se, uostalom, nijesu okitile medaljom (šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj 2010. i 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2011).

Čak ni igračke veličine poput Bojane Popović i Maje Savić, koje su pored trofeja u Ligi šampiona (Bojana šest, Maja tri) i u bivšoj državi igrale i osvojile medalju na velikom takmičenju (bronza na SP 2001. godine u Italiji), nijesu imale prilike da igraju na najvećoj sportskoj smotri.

Zato i ne treba da čudi što se u našoj reprezentaciji ne govori o medalji. Valja prvo proći grupu, a onda i dobiti ključni meč u četvrtfinalu…

"Ako budemo išle stepenicu po stepenicu, možemo da se nadamo nečemu. Ali, ne bih ništa unaprijed da obećavam, nikakve medalje, jer smo obećavale za Brazil, pa tamo nijesmo ništa uradile", kaže Jovanka Radičević, desno krilo reprezentacije i Đera, poraženog finaliste Lige šampiona, u duelu protiv Budućnosti.

Crna Gora na papiru ima lakši posao u grupi pored Velike Britanije, Hrvatske, Rusije, Angole i Brazila, iako su iskustva iz Brazila pokazala da suvi kvalitet ne znači ništa ako se to potvrdi na samom terenu. Međutim, četvrtfinale ne bi smjelo doći u pitanje...

"S obzirom na to da su Olimpijske igre san svakog sportiste, mislim da motiva i želje neće nedostajati. Iza svih nas je duga sezona, ali imale smo, ako tako mogu da kažem, tri nedjelje odmora, i od 25. juna smo krenule sa pripremama. Idemo da pokažemo najbolje što znamo. Dolazimo iz jedne male države, ali sigurna sam da će svi imati straha od nas", istakla je Jovanka Radičević.

Jovanka Radičević ističe da će euforije biti na ceremoniji otvaranja, prilikom izlaska na stadion, jer su Olimpijske igre ”san svih sportista”.

"Što se tiče samih utakmica, neće biti euforije. Igraćemo svaki meč kao da je u pitanju Liga šampiona ili bilo kakvo drugo takmičenje", zaključila je popularna Joka.

Crna Gora prvi meč na Olimpijskim igrama igra 28. jula protiv Velike Britanije.

Bonus video: