Završne riječi u slučaju Mugoša protiv Jovovića u četvrtak

Do incidenta je došlo 5. avgusta, 2009. nakon što je fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice
2 komentar(a)
Suđenje Mugoša - Jovo, Foto: Zoran Đurić
Suđenje Mugoša - Jovo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.07.2012. 12:02h

Suđenje zbog incidenta u kojem je gradonačelnik Miomir Mugoša sa sinom Miljanom fizički napao urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića danas zaključeno, a završne riječi sudija Nada Rabrenovićje zakazala za preksjutra.

Do incidenta je došlo 5. avgusta, 2009. nakon što je fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice.

Prema optužnici koju zastupa zamjenik Osnovnog podgoričkog tužioca, Miljan Mugoša je optužen zbog nanošenja teške tjelesne povrede Jovoviću, u vidu pucanja bubne opne, a Jovović se tereti da je nanio lakšu tjelesnu povredu Mugošinom vozaču Draganu Radonjiću.

Tužilac Zoran Vučinić danas nije bio spreman za davanje završnih riječi jer nije znao da li će sudija prihvatiti ili odbiti predloge za dopunu dokaznog postupka koje je dala odbrana.

Sudija je odbila predloge odbrane da se izvrši uvid u prekršajni predmet protiv Mugoše za koji je tajno vođen postupak u Sudu za prekršaje, saslušanja ljekara iz Kliničkog centra Vladimira Dobričanina i Milanke Raičević kao i medicinske dokumentacije koju su sačinili, a u kojoj nema dijagnoze za Radonjića na kojoj je vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić napravila prvu, a zatim i drugu optužnicu.

Prema dokazima, koje je prezentirala odbrana, laka tjelesna povreda je iskonstruisana na osnovu obavještenja dr Dobričanina kao direktora Kliničkog centra, a po zahtjevu tadašnjeg Osnovnog tužioca u Podgorici Đurđine Nine Ivanović.

Bonus video: