Anel Babić iz Podgorice ponosan na psa: Moj krvni ubica i zato tražimo sljedećeg

Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja zabranjeno je obučavati životinje za borbe, organizovati borbe životinja ili borbe između životinja i ljudi
188 pregleda 66 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 10:25h

"Idem do smrti, a ti se pojavi", "Nije opasan nego je ubica" samo su neki od komentara pored izmučenog psa na fotografijama koje je na Facebook stavio Anel Babić iz Podgorice.

Sporne fotografije nije problem naći, jer jer Facebook profil Anela Babića otvoren za javnost.

Moj krvni ubica i zato tražimo sljedećeg: Objava na Facebook profilu Babića

"Vijesti" su krajem januara objavile snimak na kojem se vidi kako, vjerovatno vlasnici pasa, podstrekuju svoje šarplanince na borbu.

Na početku snimka koji je okačen pod nazivom "Sokol vs Crni... Šarplaninci Rožaje" vidi se da se psi na početku snimka igraju da bi zatim bili napujdani da se kolju.

Snimak borbe pasa u Rožajama

Snimak bjesomučne borbe traje oko 7 minuta.

"Vijestima" nije poznato da je nakon objavljivanja tog sadržaja policija reagovala.

Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja zabranjeno je obučavati životinje za borbe, organizovati borbe životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvovati u njima, posjećivati ih, oglašavati i organizovati klađenje i učestvovati u klađenju.

Zakon predviđa novčane kazne od dvadesetostrukog do dvjestastrukog iznosa najniže cijene rada u Crnoj Gori za lica koja povećavaju agresivnost životinja selekcijom ili drugim metodama, huškaju životinje na druge životinje ili čovjeka ili ih dresiraju na agresivnost, obučavaju životinje za borbu, organizuju borbe životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvuju u njima, posjećuju ih ili oglašavaju i organizuju klađenje i učestvuju u klađenju.

Ako naiđete na fotografije sličnog mučenja životinja i želite da upozorite na njih pošaljite ih redakciji Vijesti, sa osnovnim informacijama, na reporter@vijesti.me ili portal@vijesti.me ili putem naše Facebook stranice.

Galerija

Bonus video: