Siledžije puštene kući nakon što su pretukli taksistu i staricu

Milašinovića koji je označen kao član bande “Pink Panter” traži kiparski Interpol zbog pljačke draguljarnice
650 pregleda 9 komentar(a)
Veljko Medenica, Foto: Anto Baković
Veljko Medenica, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 17.07.2012. 15:23h

Baranin Goran Milašinović (33), osumnjičeni da je u nedjelju ujutro sa još nekoliko osoba nanio teške tjelesne povrede taksisti Veljku Medenici (48) i Vojislavu Ratković (74) u nedjelju ujutro, nakon cjelodnevnog bjekstva, predao se u nedjelju veče barskoj policiji.

Tokom dana, u nedjelju su uhapšeni Vladimir Sekulović (39) iz Sutomora, zakupac autobuske stanice i vlasnik više ugostiteljskih lokala u ovom mjestu, Aleksandar Bugarin (23) iz Bijelog Polja, Igor Bulatović (31) iz Bara, te strani državljani Srđan (22) i Dragan (27) Luketa iz Trebinja i Darko Lakanović (23) iz Subotice.

“Policija traga za još nekoliko lica za koje se sumnja da su učestvovali u napadu na Medenicu. Za ovu grupu sam istražnom sudiji Osnovnog suda Bar predložio da se odredi pritvor”, rekao je „Vijestima“ osnovni tužilac u Baru Milenko Magdelinić.

Istražni sudija Osnovnog suda Bar Nikola Strugar odbio je zahtjev za određivanje pritvora Sekuloviću, Bulatoviću, Milašinoviću i Bugarinu, „jer se u ovom slučaju vodi skraćeni postupak“. Za strane državljane - Lukete i Lakanovića, prihvaćeno je jemstvo od po 2.000 eura za svakog od njih trojice. Sudija Strugar kazao je da je tužilac na teret ovoj grupi stavio krivično djelo teška tjelesna povreda

Milašinovića koji je označen kao član bande “Pink Panter” traži kiparski Interpol zbog pljačke draguljarnice.

Taksista Veljko Medenica (48), kazao je “Vijestima” da se sve desilo na očigled šestorice kolega koji nijesu smjeli da mu pomognu, jer bi i sami dobili batine. On je, tvrdi, stajao na taksi stanici i razgovarao sa putnikom, kada mu je sa leđa prišao automobil.

“Okrenuo sam se i vidio Sekulovića, koji me je pitao ’jesi li ti menadžer taksista’, zatim mi je skinuo bedž taksija i bacio ga na asfalt“, priča Medenica.

Sekulović ga je, tvrdi, pitao “’je li ti jasno da ovdje nemate mjesto?”, a kada je pokušao da ga pita u čemu je problem, zamahnuo je zatvorenom pesnicom i udario ga dva puta.

“Uspio sam da izbjegnem treći udarac u glavu i uzvratio mu zatvorenom pesnicom, nakon čega je pao, pa ustao i krenuo opet da me udari. Izbjegao sam udarac i zakačio ga rukom,pa se našao na asfaltu”, priča Medenica.

Sekuloviću su pomogli konobari iz obližnjeg kafića, a Medenica je krenuo ka kolima.

“Onda je okupio obezbjeđenje svog lokala i desetak momaka počelo je divljački da me udara flašama i prebacuje preko auta. Pao sam i izgubio svijest. Sve su posmatrali šest ili sedam mojih kolega koji se nijesu mrdnuli, od straha da će i oni dobiti batine. Spasili su me momci koji su povikali policija, pa su pobjegli ”, rekao je Medenica.

Na pitanje “Vijesti” kako se tu našla Vojislava Ratković (74), tašta zamjenika višeg tužioca u Podgorici Željka Tomkovića, Medenica je rekao da je starija žena pokušavala da mu pomogne i da su je odgurnuli, pa je pala i slomila kuk.

Bonus video: