Na Olimpijskim igrama nema izrazitog favorita

"Ne bih prognozirao ko ima veće, a ko manje šanse da dođe do zlata, jer će u svakoj utakmici presuditi nijanse. Mi imamo svoj cilj, on je da jurimo medalju", rekao je Petrović
10 komentar(a)
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Antonio Petrović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.07.2012. 08:33h

Večerašnjim treningom u Podgorici počinje posljednja faza priprema crnogorskih vaterpolista za Olimpijske igre u Londonu.

"Ajkule” su juče imale kratak predah, a od večeras do 21. jula će trenirati u glavnom gradu. Nakon toga ih čekaju još dva treninga u Kotoru prije polaska u London koji je zakazan za 23. U Podgorici će se našem nacionalnom timu sjutra pridružiti reprezentacija Španije.

Crnogorski vaterpolisti u lov na medalju kreću 29. i utakmicom protiv SAD koji je po mnogima i ključan.

"Na Olimpijskim igrama će svaki meč biti presudan, ali vjerujem da će od tog duela protiv Amerikanaca zavisiti mnogo toga. Na primjer, pobjedom bi smanjili pritisak, poraslo bi nam samopouzdanje, sa mnogo više vjere bismo ušli u naredne utakmice. Kao što znamo, grupa je jako teška, svako svakog može da savlada i očekujem veliku borbu i, naravno, da prođemo u nokaut fazu", rekao je bek "ajkula” Antonio Petrović.

Favoriti na Olimpijskim igrama su otprilike isti kao i na svim prethodnim velikim takmičenjima. Mađarska je trostruki uzastopni olimpijski šampion, Srbija i Hrvatska posjeduju ogroman kvalitet, kao i Crna Gora, a šansu vide i Italijani, Grci, Španci, Amerikanci, koji su aktuelni vicešampioni iz Pekinga od prije četiri godine.

"Krug je isti, ali sam siguran da izrazitog favorita nema. Ne bih prognozirao ko ima veće, a ko manje šanse da dođe do zlata, jer će u svakoj utakmici presuditi nijanse. Mi imamo svoj cilj, on je da jurimo medalju, što je i realno. Svjesni smo kvaliteta koji posjedujemo i naše ambicije imaju pokriće", jasan je Petrović, koji je za Crnu Goru na velikim takmičenjima debitovao 2010. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Ekipa Ranka Perovića je prethodnih dana trenirala u Budvi. Prethodno je učestvovala na turnirima u Kozenci i Dablinu.

"U Kozenci i Dablinu smo za kratko vrijeme odigrali veliki broj utakmica. Nakon toga smo radili odlično, a malo više smo posvetili pažnje plivanju, lopta nije bila toliko aktuelna. Pripreme traju više od mjesec i po i imamo još dovoljno vremena da dođemo do forme koju želimo da dostignemo", zaključio je Petrović.

Zadovoljan sam u Savoni

Antonio Petrović je imao uspješnu prošlu sezonu u italijanskoj Savoni, osvojen je Kup Evrope (bivši LEN kup), pa nije bilo razloga da se saradnja ne nastavi...

"Odlično mi je u Savoni, zadovoljan sam i ostajem makar još godinu. Prošla sezona je bila dobra, iako čelnici nisu postavili ciljeve", rekao je Petrović.

Ni naredne sezone Savona neće imati pritisak rezultata.

"Klub je promijenio politiku, posvetio se više mlađim igračima, uz nas iskusnije - Mlađana Janovića, mene, Federika Mistranđela i Valerija Rica. Vidjećemo šta će biti, ima dovoljno vremena da sklopimo sve kako želimo", rekao je Petrović.

Bonus video: