Na području Žabljaka aktivno nekoliko požara

Požar na imanju porodice Šljivančanin u kome su u nedjelju izgorjela četiri pomoćna objekta koji se proširio i na rubne djelove pilane potpuno je ugašen
82 pregleda 0 komentar(a)
Požar Njegovuđi, Foto: Obrad Pješivac
Požar Njegovuđi, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.07.2012. 12:25h

Na području žabljačke opštine i dalje je aktivno nekoliko šumskih požara koji su zahvatili šume na rubnim djelovima kanjona Tare, kojim gazduje NP "Durmitor" i Uprava za šume Crne Gore.

Komandir vatrogasne jedinice iz Žabljaka Drago Popović kaže da su pored vatrogasaca, angažovani zaposleni u parku, šumskoj upravi i mještani sela koja gravitiraju opožarenim prostorima.

Nakon Njegovuđe, žabljački vatrogasci u Maloj Crnoj Gori >>>

"U okolini sela Brajkovača izvršeno je prosijecanje šume kako bi se spriječilo širenje vatre prema velikim šumskim kompleksima u Loboderu. Tu je situacija pod kontrolom. Dopremljena je voda jer je teren nepristupačan za vozlila pa se interveniše uz korišćenje naprtnjača. Prema obližnjim Rudancima, uz kanjon Tare širi požar. Slično je i ispod sela Reljino brdo pa smo spremni da intervenišemo. U tom smislu čekamo na informacije od Šumske uprave", kaže Popović i dodaje da požar u Tmorima pod kontrolom drže zaposleni u šumskoj upravi i mještani kojima je takođe dopremljena voda i naprtnjače.

Požar na imanju porodice Šljivančanin u kome su u nedjelju izgorjela četiri pomoćna objekta na Njegovuđi, koji se proširio i na rubne djelove pilane grčke kompanije "Karapidis" potpuno je ugašen kao i šumski požar u selu Mala Crna Gora koji pojavio i ugašen u nedjelju u noćnim časovima.

Bonus video: