U Rožajama uhapšen S.Dž. (31) osumnjičen za krijumčarenje četiri Sirijca

Istražni sudija je S.Dž, u skraćenom postupku, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i on je potom sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju
83 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.07.2012. 11:22h

Rožajska policija uhapsila je S.Dž. (31) iz Rožaja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Policijski službenik Ispostave Rožaje je, 13. jula na Autobuskoj stanici u Rožajama, kontrolisao putničko motorno vozilo "ford mondeo", u kojem je zatekao četiri lica iz Sirije - A.A.H (28), L.A. (27), B.A. (22) i B.A (20). Ova lica nisu kod sebe imala identifikaciona dokumenta, kao ni putne isprave. Lica su potom privedena u policijske prostorije, radi provjere identiteta i preduzimanja drugih službenih radnji", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je S.Dž, 13. jula iz koristoljublja omogućio boravak i tranzit državljanima Sirije, koji su u Crnu Goru ušli ilegalno. On im je, kako se sumnja, kazao i da će im pomoći da se prebace u zemlje Zapadne Evrope uz određenu novčanu nadoknadu.

"Protiv S.Dž. je podnijeta krivična prijava, uz koju je on predat nadležnom istražnom sudiji. Istražni sudija je S.Dž, u skraćenom postupku, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i on je potom sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju. Sirijski državljani su predati službenicima Sektora granične policije na dalje postupanje", dodaje se u saopštenju policije.

Bonus video: