Lompar: Cilj medalja

Crna Gora je na Olimpijskim igrama u grupi B sa Srbijom, Mađarskom, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom i Rumunijom
157 pregleda 2 komentar(a)
Vido Lompar, Foto: Radoje Milić
Vido Lompar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 15.07.2012. 18:35h

Crnogorski vaterpolisti su se nakon dva turnira i devet utakmica u Kozenci i Dablinu vratili mirnijem ritmu i radu na bazenu u Budvi.

Provjere u Italiji i Republici Irskoj su uspjele, ekipa je uglavnom odradila dobar posao, a sada je vrijeme da se polako kristališe forma za London, jer je do prvog meča na Olimpijskim igrama ostalo još tačno dvije sedmice.

"Radimo po planu, za sada odrađujemo zacrtano, jer smo svi posvećeni krajnjem cilju. Siguran sam da ćemo Olimpijske igre dočekati maksimalno spremni. Nakon turnira u Kozenci i Dablinu, na kojima smo odigrali devet utakmica, bilo je igračima potrebno da se vrate treningu, jer su nas iscrpila i putovanja. Pogotovo nije bilo lako u Kozenci, jer se praktično svaki meč igrao na temperaturi oko 40 stepeni Celzijusa", rekao je pomoćnik Ranka Perovića u stručnom štabu Vido Lompar.

Prvi trener Primorca je zadovoljan kako je ekipa djelovala u pripremnim utakmicama.

"Bilo je veoma dobrih stvari na oba turnira, ali nismo tražili euforiju. Osvojili smo turnir u Kozenci, a kasnije i izgubili od Hrvatske i Rumunije u Dablinu, a moguće da je u tim duelima i ekipa bila malo umorna. Ipak, dokazali smo protiv Mađarske da nam forma ide uzlaznom putanjom", kazao je Lompar.

„Ajkule” su u utorak imale dan odmora, a od 17. jula će se preseliti u Podgoricu, s tim što će 19. da „skoknu” do Igala da odigraju pripremni meč sa Španijom na otvaranju novog bazena Jadrana.

"Sada slijedi posljednja etapa priprema, a i sparingovaćemo sa Špancima u glavnom gradu", ističe Lompar.

Odavno nije nikakva tajna - crnogorski vaterpolisti ciljaju medalju u Londonu...

"Bitno je da prvi meč na Igrama protiv SAD dočekamo spremni, i fizički i psihički. Olimpijske igre su specifično takmičenje, svi se godinama spremaju za njih i neće biti lako. Mi, ipak, vjerujemo u kvalitet koji posjedujemo i ciljamo medalju. Znam da možemo i do zlata, ali ne smijemo da gledamo tako daleko, bitno je da idemo korak po korak i da iz meča u meč podižemo nivo igre. Obećavamo da nećemo razočarati zalaganjem i željom", rekao je Lompar.

Crna Gora je na Olimpijskim igrama u grupi B sa Srbijom, Mađarskom, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom i Rumunijom.

Bonus video: