Luis: Bolt neće odbraniti zlato na 100 metara u Londonu

Amerikanac smatra da su Boltovi najveći rivali zemljak Johan Blejk i Džastin Getlin
2 komentar(a)
Usein Bolt, Foto: Reuters
Usein Bolt, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2012. 14:37h

Amerikanac Karl Luis, legenda svjetske atletike, izrazio je sumnju da će Usein Bolt nastaviti impresivan niz i odbraniti zlatnu medalju na 100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Luis, koji je osvojio ovu trku na igrama Los Anđelesu 1984, a četiri godine kasnije i u Seulu, smatra da je veoma teško za sprintera da ostane u top formi toliko dugo vremena.

Zbog toga previđa da će Jamajčanin biti skinut sa trona.

"Nema riječi o tome da li je Bolt kvalitetan sportista. Svi smo dobro svjesni njegove brzine. Sa druge strane, uvijek postoji sumnja da li neko može četiri ili pet godina da dominira na takav način i da trijumfuje na dvije Olimpijade zaredom. Činjenica je da Bolt nije tako nepobjediv kao prije dvije ili tri godine”, rekao je Luis.

Prije dvije nedelje na takmičenju na Jamajci, Johan Blejk je dva puta pobijedio Bolta i to u trkama na 100 i 200 metara.

“Za Johana Blejka do prije godinu dana nisam ni čuo. On može da ga ugrozi, svi kažu da će ga nadmašiti. Ne treba zaboraviti ni Džastina Getlina, on ima kvalitet da dobije Bolta. Za mene, trke na 100 metara u Londonu će biti jedne od najinteresantnijih u istoriji Olimpijskih igara”, zaključio je Luis.

Bonus video: