Jubilarni XXV Barski ljetopis počinje u Starom Baru

Prva izložba ovogodišnje manifestacije će biti orvorena u utorak u galeriji “Velimir A. Leković” i na njoj će se predstaviti barski umjetnici
85 pregleda 0 komentar(a)
barski ljetopis, Foto: Anto Baković
barski ljetopis, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.07.2012. 09:32h

Jubilarni XXV Barski ljetopis počinje večeras u 21 sat u Starom gradu u Starom Baru. Po scenariju dramaturga Jelene Nikezić u programu otvaranja nastupaju barski umjetnici svih generacija, uz učešće Alfa orkestra iz Podgorice.

Pod sloganom „Biraj kulturoplov“, jubilarni XXV Barski ljetopis od 15. jula do 24. avgusta za 41 dan publici nudi 49 programa i to 15 pozorišnih predstava, po 12 književnih večeri i koncerata klasične muzike, pet likovnih izložbi, modnu reviju i tri filma.

Za sjutra veče je predviđena promocija zbornika “Pasaži iz Bara”, koji će ispratiti četvrt vijeka događanja i gostovanja autora na toj manifestaciji. U književnom segmentu će do kraja ljeta gostovati Luko Paljatk, Igor Marojević, Ksenija Popović, Duško Novaković, Milisav Popović, Miraš Martinović, Vladimir Martinovski, Tihomir Brajović, Čedomir Bogićević i Ratko Božović.

Sjutra veče će u 22 sata nastupiti Aleksandra Vojvodić Jovović.

Prva izložba ovogodišnje manifestacije će biti orvorena u utorak u galeriji “Velimir A. Leković” i na njoj će se predstaviti barski umjetnici.

Iste večeri će biti odigrana i predstava “Predstava mora da ide”, Narodnog pozorišta uz Niša Organizator festivala je JP Kulturni centar Bar a pokrovitelj Opština Bar.

Bonus video: