Definitivno: Blanka Vlašić ne ide u London

“Da nije došlo do infekcije, koja me vratila na početak, vjerovatno bih uspjela da saniram povredu i pripremim se za Igre", rekla je Blanka Vlašić.
7 komentar(a)
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2012. 14:14h

Blanka Vlašić, najtrofejnija hrvatska atletičarka, jedna od najboljih skakačica u vis svih vremena, neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Splićanka je bila jedna od najvećih favoritkinja za zlatnu medalju, ali je povreda ipak jača.

“Nadala sam se čudu. Nije realan moj nastup u Londonu. Stanje sa skočnim zglobom i ahilovom tetivom je bolje, a treninzi su sve zahtjevniji, nedostaje mi vrijeme”, rekla je dvostruka svjetska juniorska i seniorska šampionka, te olimpijska vicešampionka iz Pekinga.

Blankin nastup u Londonu je došao u pitanje kada se prije dva mjeseca zarazila bakterijom prilikom operaciije koljena, pa zbog toga rana nije zarasla u predviđenom vremenskom period.

“Da nije došlo do infekcije, koja me vratila na početak, vjerovatno bih uspjela da saniram povredu i pripremim se za Igre. Iza mene su tri učešća na Olimpijskim igrama, a želja mi je da budem i među akterima u Brazilu 2016. i barem još na jednim Igrama nakon njega", dodala je Blanka Vlašić.

Sa 208 preskočenih centimetara (Zagreb, 31. avgust 2009), Blanka je druga skakačica svih vremena, iza rekorderke, Bugarke Štefke Kostadinove, koja je u Rimu 1987. godine preskočila centimetar više.

Na OI u Pekingu prije četiri godine, Blankinu dominaciju u finalu je senzacionalno prekinula Belgijanka Tija Elebo.

Dva puta je je bila proglašena za najbolji atletičarku Evrope (2007, 2010), jednom za najbolju svjetsku (2010).

Bonus video: