Darko Pejović umalo izgubio glavu zbog hiljadu eura

"Živio sam kao podstanar sa ženom i troje djece kod Ranka Đurišića. Plaćao sam mu redovno stanarinu, ali i dažbine za struju i vodu..."
1380 pregleda 16 komentar(a)
Darko Pejović, Foto: Vesko Belojević
Darko Pejović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.07.2012. 16:19h

Podgoričanin Darko Pejović, koji je ranjen u nedjelju veče u dvorištu kuće svoga oca na Zabjelu, kazao je “Vijestima” da je razlog zbog kojeg je Ranko Đurišić na njega pucao iz poluautomatske puške dug za struju i vodu od hiljadu eura.

"Živio sam kao podstanar sa ženom i troje djece kod Ranka Đurišića u njegovoj kući u Ulici princeze Ksenije br.12, 11 mjeseci sve do juna ove godine kada sam ga napustio. Plaćao sam mu redovno stanarinu, ali i dažbine za struju i vodu, iako je trebalo on da ih plaća. Ipak, i pored toga davao sam mu po 10-20 eura da podmiri dug, kad god sam mogao. Međutim, neko vrijeme dolazili su računi i od 300 eura mjesečno, što ja i moja porodica nijesmo potrošili, i tu su počele nesuglasice među nama", tvrdi Pejović. On je dodao da je postojao i dug za kablovsku televiziju.

Imaću dugoročne posljedice od povreda. Posao konobara zahtijeva stajanje i hodanje, a ja to neću moći duže vrijeme. Ne znam šta da radim i kako da izdržavam porodicu

"Žena je sa djecom otišla za Srbiju prije incidenta. Oni ne znaju šta se meni dogodilo u nedjelju. Ranko je pijan došao u nedjelju veče na kapiju dvorišta kuće, i povikao “Pejoviću j**** sam ti majku”. Otvorio sam i kada sam krenuo unazad, zato što je u rukama držao pušku, zapucao je na mene", ispričao je Pejović.

On je istakao da ga je jedan od hitaca pogodio, i da je pao na zamlju.

"Ranjen sam u nogu i pao sam kao pokošen. Čuo sam kako iza mene puška šteka, imao je problem sa njom, da nije, vjerovatno bih bio mrtav. Siguran sam da je došao da me ubije. Kada je pijan, ne zna šta radi", kaže Pejović. Povrede koje je zadobio u pucnjavi, tvrdi da će ga onemogućiti da radi.

"Imaću dugoročne posljedice od povreda. Posao konobara zahtijeva stajanje i hodanje, a ja to neću moći duže vrijeme. Ne znam šta da radim i kako da izdržavam porodicu",istakao je Pejović.

Ranko Đurišić se i dalje nalazi u bjekstvu, ali na osnovu tvrdnji njegovih poznanika vjerovatno će se brzo predati podgoričkoj policiji.

Pročitajte u štampanom izdanju:

  • Mišljenje advokata porodice Pejović o cijelom slučaju
  • Pejović iste večeri upucan i dobio na kladionici

Bonus video: