Direktor škole dozvolio učenicima da kupe pivo

Zdravstveno stanje maloljetnika koji se napio i teško povrijedio i dalje je ozbiljno. Vlasnik marketa u Šušanju tvrdi da je alkohol kupljen uz odobrenje direktora škole
90 pregleda 13 komentar(a)
Vila Babović, Foto: Anto Baković
Vila Babović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 14.07.2012. 17:36h

Baranin Zoran Radosavović, vlasnik firme “Dejo trade”, u čijem se sastavu nalazio market u kojem su četiri srednjoškolca kupila alkohol, nakon čega se jedan od njih teško povrijedio i pao u komu, tvrdi da je direktor škole dozvolio da maloljetnici kupe gajbu piva.

Policija u Baru podnijela je prije dva dana prekršajnu prijavu protiv firme “Dejo trade”, i izvršne direktorice Jadranke Radosavović (38) zbog osnovane sumnje da je omogućena kupovina alkoholnih pića maloljetnicima iz Vojvodine, koji su u Šušanju bili na eskurziji.

"Direktor srednje škole iz Vojvodine Janko Homa bio je prisutan u marketu kada su srednjoškolci krenuli da kupe pivo. Rekao sam da ne mogu da kupe alkohol jer nijesu punoljetni, ali se tada u razgovor uključio njihov direktor, i rekao da mogu da uzmu gajbu piva jer idu u sobu, gdje ima više njih, tako da mogu popiti toliku količinu piva", pričao je juče “Vijestima” Radosavović.

Šušanj: Maloljetnik polomio lobanju i dva dana bio u komi >>>

On je dodao da je sve rekao inspektoru u barskoj policiji Nikoli Tomoviću.

"Šta sa tačno desilo tog jutra može da se vidi i na video zapisu. Nažalost, nema tona, ali jasno može da se vidi da je direktor Homa, tada bio prisutan, dok su srednjoškolci kupovali gajbu “jelen piva”, a kasnije i tri boce vina", istakao je Radosavović.

Srednjoškolac D. N. (16) prije tri noći se probudio iz kome u Kliničkom centru, dva dana nakon što se sa drugovima napio, pao na terasi hotela u Šušanju, i polomio lobanju i ključnu kost.

Maloljetni D. N. došao ju u Bar na eskurziju srednje škole iz Vojvodine. Sa drugovima i drugaricama bio je smješten u hotelu “Vila Babović” u Šušanju.

Napili se u sobi

Prema informacijama koje su “Vijesti” dobile iz policije u Baru, oko 18 časova u ponedjeljak 9. jula D. N. je sa četiri druga kupio tri boce vina i kiselu vodu u maloprodajnom objektu “Dejo trade” koji se nalazi u blizini hotela.

Maloljetnici su nakon kupovine otišli u sobu i napili se. Od količine alkohola u utorak ujutru oko pet časova D. N. je pao na terasi hotela i teško se povrijedio. Hitno je prevezen u bolnicu u Baru, iz koje je transportovan u Klinički centar u Podgorici.

Ljekari su konstatovali da ima frakturu lobanje, nagnječenje mozga, i da je polomio i ključnu kost. Zbog povreda D. N. je pao u komu, i ljekari u KC su mu se borili za život.

Srednjoškolac se probudio iz kome u srijedu veče, ali njegovo stanje je i dalje ozbiljno. I sinoć se nalazio u šok sobi bolnice u Podgorici.

“Vijesti” su pokušale da dobiju odgovor od direktora srednje škole iz Vojvodine Janka Home, ali nijesu uspjele, jer su srednjoškolci sa direktorom i profesorima napustili Crnu Goru dan nakon što se dogodio incident.

PROČITAJTE JOŠ:

Student koji je povrijeđen u Budvi jedva preživio, dvojica nepokretna >>>

Bonus video: