Udovičić odredio sastav za Olimpijske igre

U odnosu na tim koji je osvojio šampionat Evrope u Ajndhovenu, biće dvije izmjene. Umjesto Ćuka u ekipi će biti Dušan Mandić, dok će na mjestu golmana umjesto Baneta Mitrovića biti Gojko Pijetlović
83 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Udovičić, Foto: Fonet
Dejan Udovičić, Foto: Fonet
Ažurirano: 13.07.2012. 16:29h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić odredio je ekipu za Olimpijske igre u Londonu.

U odnosu na tim koji je osvojio šampionat Evrope u Ajndhovenu, Udovičić je izvršio dvije izmjene.

Umjesto Ćuka u ekipi će biti Dušan Mandić, dok će na mjestu golmana umjesto Baneta Mitrovića biti Gojko Pijetlović.

“U timu su oni koji su po mojoj procjeni zaslužili tu da budu. Mandić je debitant, kao što je to bio Aleksa Šaponjić u Ajndhovenu. Što se golmana tiče Mitrović je dobio šansu u Ajndhovenu, sada priliku ima Gojko Pijetlović. Realno, to su dvojica čuvara mreže koji će poslije Londona biti u timu”, rekao je Udovičić za “Sportski žurnal”.

Povrede su najveći problem za srpski tim.

“Rađen je sada imao problem sa okom. Vanja Udovičić će poslije fajnl-fora prvu utakmicu odigrati najvjerovatnije protiv Mađara. Mandić, Soro, Nikić, Duško Pijetlović, svi su imali određenih problema. Nikada nije bilo ovako”, zaključio je selektor Srbije.

Udovičić je odlučio da u London povede sljedeće igrače: Slobodana Sora (Partizan Rajfajzen), Aleksu Šaponjića (Berkli), Živka Gocića (Solnok) Vanju Udovičića (bez kluba), Dušana Mandića (Partizan Rajfajzen), Slobodana Nikića (bez kluba), Duška Pijetlovića (Pro Reko), Milana Aleksića (Solnok), Nikolu Rađena (bez kluba), Filipa Filipovića (Pro Reko), Andriju Prlainovića (Pro Reko), Stefana Mitrovića (Partizan Rajfajzen) i Gojka Pijetlovića (Ferencvaroš).

Bonus video: