Požar u kanjonu Tare i dalje bukti, vatra se širi

"Pomogli su nam helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kao i dromaderi koji iz vazduha gase vatru"
148 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 10:21h

Požar u kanjonu Tare već sedmi dan bukti, a vatra se širi u pravcu Mojkovca, ka hotelu "Ravnjak".

Vatra povremeno ulazi u rezervat Crna Poda, ali vatrogasci uspijavaju da se izbore sa stihijom.

Prema riječima predstavnika Sektora za vanredne situacije, Mića Radovića, očekuje se da u toku dana požar bude pod kontrolom.Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara i dalje je u prekidu za sve kategorije vozila, zbog požara i opasnosti od odron.

Radović je rekao agenciji MINA da je situacija bolja nego u četvrtak iako, kako je kazao, kiša nije pala tokom noći kao u ostalim djelovima Crne Gore.Kako je naveo, ne može da se predvidi kada će požar biti ugašen.

"Kako sada stoje stvari, i kako nema izraženog vjetra a dosta ljudi gasi vatru, vjerujem da ćemo u toku dana požar staviti pod kontrolu", rekao je Radović.

Pomažu heikopteri MUP-a Srbije

"Pomogli su nam helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kao i dromaderi koji iz vazduha gase vatru. ", kazao je on.Prema riječima Radovića, na ispomoć su došle službe zaštite iz Mojkovca a kolege iz Kolašina, Rožaja i Bijelog Polja su razvukli pruge."Jutros od šest sati uključena su i dva helikoptera MUP-a Srbije i dva dromadera i nadamo se da ćemo u toku dana imati povoljne vijesti kada je u pitanju požar ovdje", zaključio je Radović.

Galerija

Bonus video: